În România, peste 50% dintre familii dețin un aparat de cafea cu capsule. Asigură-te că le alegi pe cele potrivite aparatului tău!
Contrar credinței populare, cafeaua din capsulă este la fel de bună, dacă nu mai bună! decât cea tradițională. De la consistență cremoasa și până la gustul autentic de espresso, vei regăsi toate caracteristicile unei cafele bune într-o capsulă.
Chiar dacă nu ai mai folosit niciodată capsulele de cafea, este lesne de înțeles cum funcționează. De obicei, durează doar câteva secunde pentru că aparatul să se încălzească. Tot ce trebuie să faci este să plasezi capsula în spațiul dedicat, să închizi capacul și să dai pornire.
Cel mai important avantaj este probabil timpul pe care îl economisesc. Timpul de pregătire este mult mai scurt și totul este mai simplu. Nu mai trebuie să macini boabele, să măsori și să strângi cafeaua sau să-ți faci griji cu privire la cantitatea și temperatura apei. O cafea poate fi gata în maxim 1 minut.
De la cafeaua simplă sau cu lapte până la varianta cu aromă de caramel, vanilie sau ciocolată, există atât de multe tipuri de cafea la capsule încât poți încerca toate aromele favorite de la cafenea, chiar în confortul propriei case.
Potrivit specialiștilor, capsulele de cafea păstrează cafeaua măcinată mai proaspătă pentru mai mult timp. În mod tradițional, odată de deschizi un pachet de cafea măcinată, uleiurile și aromele sale încep să se evapore. Folosirea unor recipiente speciale, precum capsulele, este întotdeauna utilă pentru păstrarea aromei mai mult timp.
Citește și: Ce este un espresso și ce îl face diferit de o cafea obișnuită?
FOTO: Shutterstock