De ce să bagi un cub de gheață în pui atunci când îl bagi la cuptor. Trucul care îl va face și mai delicios

Un truc culinar ingenios promite să facă puiul la cuptor mai suculent și aromat ca niciodată: adăugarea unui cub de gheață în interior înainte de coacere. Află cum funcționează acest truc simplu și de ce merită să-l încerci!
  • Publicat:
De ce să bagi un cub de gheață în pui atunci când îl bagi la cuptor. Trucul care îl va face și mai delicios
De ce să pui un cub de gheață în pui atunci când îl bagi la cuptor. Trucul care îl va face și mai delicios

Un truc inedit promite să transforme puiul la cuptor într-o adevărată delicatese: adăugarea unui cub de gheață în interiorul său înainte de a-l băga la cuptor. Această metodă, recomandată de chef John Torode și susținută de Amanda Holden, ajută carnea să rămână fragedă și suculentă, gătindu-se uniform din interior spre exterior.

Amanda Holden este o admiratoare a rețetei „de aur” a lui John Torode, care promite un pui la cuptor „fraged și suculent”. Deși este vegetariană, prezentatoarea de la Heart Radio nu se dă înapoi de la pregătirea unui pui delicios pentru familia sa în fiecare duminică. În emisiunea sa de săptămâna aceasta, Amanda, în vârstă de 54 de ani, a dezvăluit un truc inedit: cuburi de gheață.

„Fac cuburi de gheață cu ierburi congelate înăuntru. Apoi umplu puiul cu câteva cuburi de gheață, lămâie și usturoi, astfel încât acesta să se gătească în aburi din interior spre exterior”, a explicat ea.

Pentru a obține un sos perfect, Amanda a împărtășit și un alt secret: „Folosesc pudră Bisto, nu granule, și adaug puțin Harveys Bristol Cream (sherry) în sos. Un pic pentru bucătar, un pic pentru sos.”

De ce se pun cuburi de gheață în pui, atunci când îl gătești la cuptor

Acest truc culinar provine de la celebrul chef John Torode, care l-a numit „sfatul său de aur” într-o demonstrație de gătit în cadrul emisiunii This Morning.

„Luați un pui întreg, așa cum este el, legat de obicei cu sfoară. Îl păstrați așa și îl umpleți cu câteva lămâi tăiate pe jumătate, puțină salvie și cuburi de gheață. Apoi, presărați sare și piper pe cuburile de gheață, deoarece pielea puiului nu permite pătrunderea condimentelor din exterior. Singura cale prin care se condimentează bine este din interior”, a explicat John.

Torode garantează că acest truc face ca puiul la cuptor să fie „minunat de suculent”.

Pe lângă acest secret, soția lui John, Lisa Faulkner, are un truc special pentru cartofii perfecți la cuptor. Ea recomandă adăugarea unui cub de supă în apa în care fierb cartofii pentru a le îmbunătăți gustul.

„Încălziți apa, presărați un pic dintr-un cub de supă, amestecați bine și apoi puneți cartofii în apă. Astfel, vor căpăta o aromă delicioasă”, a explicat Lisa.

Aceste trucuri simple, dar eficiente, pot transforma orice masă de duminică într-un adevărat festin!

Sursa: mirror.co.uk

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Daiana Matei - Redactor
Daiana Matei este o jurnalistă cu o experiență solidă în domeniul entertainmentului, activând din 2016 în presa românească. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea București și deține un masterat în Managementul Instituțiilor Mass-Media. Daiana Matei ...
citește mai mult