De ce să NU arunci la gunoi cojile de mandarine. Greșeala pe care o fac mulți români

  • Publicat:
  • Actualizat:
De ce să NU arunci la gunoi cojile de mandarine. Greșeala pe care o fac mulți români
Sursa foto: Envato

Cine nu adoră să consume mandarine în perioada sărbătorilor de iarnă? Ei bine, nu doar aceste fructe sunt benefice, ci și cojile acestora. Iată cum pot fi folosite, dar și cât de bune ele sunt în casa ta!

Nu mai arunca cojile de mandarine! La ce le poți folosi

În primul rând, cojile de mandarine pot fi folosite pentru neutralizarea mirosurilor neplăcute. Astfel, dacă sunt tăiate în fâșii subțiri, uscate și puse în pungi mici de tifon, acestea pot fi plasate în diferite locuri din casă.

Mai mult, acoperite cu sare și puse în frigider, cojile de mandarine vor elimina, de asemenea, mirosurile mai puțin plăcute ale alimentelor.

De asemenea, cojile de mandarine conțin uleiuri esențiale, care pot fi folosite ca agent de curățare natural. Usucă cojile și mărunțește-le, apoi amestecă-le cu o cantitate mică de oțet alb pentru a face o soluție de curățare naturală.

Le poți transforma într-un exfoliant de corp făcut în casă

Se spune că aceste coji promovează sănătatea pielii prin îmbunătățirea tonusului, precum și prin reducerea efectelor petelor, a liniilor fine și a ridurilor. Prilej pentru care cojile de mandarine pot fi folosite ca un exfoliant (scrub) de casă pentru corp.

Tot ce ai de făcut este să dai pe răzătoare două cojile de la 1-2 mandarine, să adaugi o jumătate de cană de zahăr și încă o jumătate de cană de ulei de cocos. Amestecă întreg conținutul într-un recipient și transferă-l apoi într-un altul cu închidere etanșă. Și asta e tot!

Citește și: Măşti cosmetice naturale pentru ten realizate din coji de fructe

Folosește-le ca pe un repelent

Rămâi fără repelent de țânțari? Există o alternativă care se întâmplă să fie și naturală și mai sigură de folosit. Poți arde cojile (complet uscate, atenție), folosind un foc de aprindere, încât uleiul de portocale în sine este inflamabil. Acest lucru te va ajuta să ții țânțarii enervanți la distanță.

De asemenea, poți folosi cojile de mandarine ca o alternativă naturală la naftalină cumpărată din magazin. Pur și simplu lași o coajă uscată în dulap sau în debara.

Alege-le și pentru a umple camera cu un miros minunat

Cojile de mandarine sunt, de asemenea, minunat de potrivite ca parfum de cameră. Pur și simplu pune-o pe caloriferul încins și las-o să își împrăștie aromă în cameră. În câteva secunde, ai eliminat mirosurile neplăcute din apartament. Fără niciun ingredient agresiv sau iritant.

Citește și: Beneficiile uimitoare ale cojilor de banane

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian