De ce sa nu renuntam la grasimi

O alimentatie sanatoasa, recomandarea tuturor medicilor si secretul tuturor celor care sunt in forma maxima, trebuie sa respecte zi de zi 30% grasimi.
  • Publicat:
De ce sa nu renuntam la grasimi
De ce sa nu renuntam la grasimi

Atunci cand sunt la inceputul unei cure de slabire, multe
persoane considera toate grasimile alimentare similare cu cele de
pe abdomen si hotarasc sa le elimine in totalitate din dieta! Total
gresit! Iata de ce.

O alimentatie sanatoasa, recomandarea tuturor
medicilor
si secretul tuturor celor care sunt in forma
maxima, trebuie sa respecte zi de zi urmatoarele proportii:
55% glucide (se gasesc in fructe, leguminoase,
cereale, legumele bogate in amidon), 15% proteine
(surse: carne, peste, oua, branzeturi, fasole, mazare, linte,
ovaz), 30% grasimi (nuci, peste, lactate, ulei,
margarine vegetale de calitate etc.).

30% este un procent foarte important, deci nu putem
functiona corect fara grasimi.

Daca le-am elimina complet din farfurie, intregul organism ar fi
dat peste cap: am reduce absorbtia anumitor nutrienti, am avea
probleme cu sistemul nervos, am priva aportul de acizi grasi
esentiali Omega 3 si Omega 6 cu
rol multiplu, printre care si mentinerea sanatatii inimii,
ar aparea deficite grave de vitamine A, D, E si K
si ar exista riscul de infertilitate.

Citeste continuarea in editia tiparita a revistei
Ce se intampla,
Doctore?

Citeste si: Va rog, o portie de Omega 3 si Omega
6!


Urmărește CSID.ro pe Google News