De la XXL la S: povestea femeii care a slăbit 30kg, fără antrenor, nutriționist sau suplimente

Pentru Anagha, o femeie din India, procesul de slăbire a început în mai 2020, pe vremea când avea 95 de kilograme și s-a încheiat în decembrie 2021, la 63 de kilograme.
  • Publicat:
De la XXL la S: povestea femeii care a slăbit 30kg, fără antrenor, nutriționist sau suplimente
De la XXL la S: povestea femeii care a slăbit 30kg, fără antrenor, nutriționist sau suplimente

Pentru Anagha, o femeie din India, procesul de slăbire a început în mai 2020, pe vremea când avea 95 de kilograme și s-a încheiat în decembrie 2021, la 63 de kilograme. Nu a avut nevoie de antrenor personal, medic nutriționist care să o ghideze sau suplimente alimentare care să o ajute să slăbească rapid, ci doar o informare ca la carte, disciplină și determinare. Consistența și persistența au fost cruciale pentru slăbit și pentru a-și atinge obiectivul, motiv pentru care a ajuns la aceste rezultate fără ajutor din partea profesioniștilor.

În continuare, vă prezentăm povestea femeii care a ajuns de la măsura XXL la S, fără o echipă de profesioniști în spate. Așadar, iată cum a reușit să slăbească 30 de kilograme fără suplimente, experți sau diete fade.

„Mi-a luat aproape un an și jumătate să slăbesc 30 de kilograme. Mereu am fost încadrată la obezitate morbidă, chiar și când eram copil, și am încercat de multe ori să slăbesc, dar fără succes. În 2020, în lockdown, am descoperit o metodă care a funcționat pentru mine”, a spus Anagha potrivit Times of India.

Dieta care a ajutat-o să slăbească 30 de kilograme

Femeia susține că a făcut un research foarte amănunțit asupra modalităților prin care poate slăbi, dar majoritatea presupuneau să renunțe la un anumit tip de alimente sau chiar mai multe. Își dorea o alimentație sustenabilă, pe care să o urmeze pe parcursul întregii vieți. Între timp, a realizat că orice dietă funcționează dacă implică deficitul caloric. Și-a descărcat o aplicație prin care măsura caloriile cu obiectivul de a slăbi 500g pe săptămână. Astfel, o dietă cu un deficit de 500-600 calorii zilnic au ajutat-o să slăbească 500g pe săptămână. Perfect normal și sănătos.

Mișcarea, un pas important pentru slăbit

Pentru a crea un deficit caloric, porțiile de mâncare au fost foarte controlate, iar exercițiile fizice au fost făcute cu regularitate. Mersul pe jos și antrenamentele HIIT făcute de trei ori pe săptămână, câte 15-20 de mine, au ajutat foarte mult.

Alimente pe care le-a evitat

Privind dieta, zahărul, făina rafinată și alimentele prăjite au fost complet excluse!

„Am mâncat mâncare gătită acasă și mi-am controlat porțiile de mâncare fără să mă înfometez. De altfel, pentru că beam suficientă apă reușeam să mă mențin full. O aplicație pentru măsurarea caloriilor m-a ajutat să-mi cântăresc macronutrienții și astfel m-am asigurat că am un echilibru între carbohidrați, grăsimi și proteine”, a povestit femeia pentru publicația mai sus menționată.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”