Pe Odette Mîndruţă n-aveţi cum să o uitaţi! Ne-a fermecat cu preparatele sale colorate şi sănătoase din cadrul show-ului culinar MasterChef, dar şi cu look-ul ei copilăresc, asiatic.
Ingrediente pentru aluat: 250 gr nuci, 5 curmale, o linguriţă miere, ½ baton de vanilie, un praf de sare Himalaya, 2 linguriţe cacao.
Pentru stratul de ciocolată: 90 gr masă de cacao, 15 gr unt de cacao, o lingură zahăr brun din trestie.
Pentru cremă: 250 gr caju hidratat (minimum 3 ore), coaja de la o lămâie, zeama de la o lămâie, 1 lingură miere, seminţele de la ½ baton de vanilie.
Preparare:
Pune nucile în robot şi mărunţeşte-le, apoi adaugă restul ingredientelor pentru blat şi amestecă până obţii un amestec lipicios. Nu uita să pui un praf de sare în aluat, pentru că aceasta îi va da o aromă specială. Pune aluatul în forme mici pentru tarte şi distribuie-l uniform presând cu degetul mare pe fundul şi pereţii formei.
Pentru stratul de ciocolată, pune într-un bol masa de cacao, zahărul şi untul de cacao şi topeşte-le la bain marie, amestecând continuu până când obţii un sos de ciocolată. Apoi distribuie-l uniform peste aluatul din forme şi lasă tartele la frigider, să se întărească stratul de ciocolată, cât timp ne ocupăm de crema de lămâie.
Pune toate ingredientele pentru cremă în blender şi mixează până obţii o compoziţie foarte cremoasă. Dacă vrei o cremă mai dulce, mai adaugă miere sau sirop de agave. Adaugă şi crema de lămâie peste stratul de ciocolată şi lasă tartele la rece minimum 2 ore sau la congelator 20 de minute.