Auzim tot mai des despre beneficiile meniurilor vegane, chiar și adoptate din când în când, Sunt luni precum ianuarie în care se promovează alimentația vegană dar și campanii care vorbesc despre o zi pe săptămână fără carne, ouă, lactate și alte produse de origine animală. Am aflat o rețetă perfectă pentru zilele în care vrem să avem energie de la Desiree Halaseh, instructor de yoga în Bali.
”Sunt 100% o gurmandă vegană, mai ales ca formă de iubire pentru corpul meu care a ingerat de-a lungul timpului fie ”n-am timp să gătesc” – fie prea mult prea multe mese la restaurant. Restaurante care de la o vreme nu mă mai încântă cam deloc – pentru că și energia cu care gătești o mâncare e direct legată de cum ai să o procesezi ulterior. Am gătit acest Buddha Bowl mega simplu de făcut și Dhal – mâncarică de linte, la tigaie toate, 30 min.
Ingrediente:
1 cană cu linte portocalie
1 morcov
o jumătate de ceapă
8 ciuperci
usturoi,
chilli,
pătrunjel uscat,
cimbru
sfeclă, cartof dulce, dovleac – la cuptor
kale – trasă-n tigaie fără ulei, 2-3 min
iaurt de cocos
Mix de semințe- in, migdale, dovleac, flaxseed – prăjite anterior (astea le fac mereu si le pun în borcan pentru smoothie, dar merg și la mese normale)
fulgi de drojdie inactivă
Mod de preparare: Toate ingredientele se pun într-un bol și se consumă imediat. Poftă bună”
Atenție, nu confundați drojdia inactivă cu drojdia de bere
Drojdia inactivă se găsește în magazinele naturiste și recunoscută pentru grupul de vitamine B, aminoacizi, minerale pe care le conține. Are gust de parmezan și se potrivește de minune în special pentru persoanele vegane sau vegetariene pentru a suplimenta aportul de vitamine B. Dar evident, poate fi consumată de oricine își dorește să mănânce sănătos.Se poate folosi și ca agent de legare (înlocuitor de ou).