Mesele copioase de sărbători pot cădea greu și pot provoca disconfort întregului organism. Ca să îți poți detoxifia colonul și ficatul, trebuie să încerci acest plan alimentar.
Sărbătorile la români sunt însoțite de mese copioase, multe feluri de mâncare, cărnuri și prăjituri, grăsimi și zile întregi de sedentarism, în care de regulă ne relaxăm, mâncăm și petrecem timp cu familia și prietenii.
Singurul care are de suferit ulterior este organismul nostru. Prin urmare, poate că este recomandat să urmezi o cură de detoxifiere sau măcar de curățare a organismului tău de noi excese alimentare. Iată cum poți face asta!
Mic dejun: un pahar de apă caldă cu lămâie, un smoothie verde bogat în fibre, cu spanac, castravete, măr verde, ghimbir și o lingură de semințe de chia
Gustare: un măr/un morcov crud
Prânz: o supă detoxifiantă cu legume (morcovi, țelină, păstărnac, broccoli și condimente după gust)
Gustare de seară: un pahar de kefir sau un iaurt probiotic
Cină: o salată de quinoa cu ruccola, avocado, roșii cherry, semințe de dovleac și dressing de lămâie cu ulei de măsline
Mic dejun: smoothie cu fructe de pădure (afine, zmeură, căpșuni)
Gustare: un grapefruit/o portocală
Prânz: salată de sfeclă roșie cu nuci și pătrunjel
*Ceai de anghinare pentru ficat și bilă
Cină: file de somon cu amestec de spanac și ciuperci, condimentate cu usturoi și lămâie
Mic dejun: bol de ovăz integral cu fructe de sezon (proaspete sau confiate) și un strop de miere
Gustare: suc de sfeclă cu mere și morcovi (sfeclă este un excelent detoxifiant pentru ficat, iar combinația cu mere și morcovi nu numai că da savoare, dar sporește și efectul de curățare)
Prânz: curry de legume cu orez brun
Gustare de seară: smoothie cu avocado și kiwi (pentru un plus de vitamina C)
Cină: piept de pui la grătar cu salate verde/ salată de kale, ardei roșu și semințe de floarea soarelui
Citește și: Cele 10 alimente care ajută la detoxifierea organismului și stimulează funcția ficatului