Detoxifierea colonului și a ficatului după sărbători | Plan alimentar pentru 3 zile

  • Publicat:
Detoxifierea colonului și a ficatului după sărbători | Plan alimentar pentru 3 zile
Sursa foto: shutterstock

Mesele copioase de sărbători pot cădea greu și pot provoca disconfort întregului organism. Ca să îți poți detoxifia colonul și ficatul, trebuie să încerci acest plan alimentar.

Dietă de detoxifiere după mesele de sărbători

Sărbătorile la români sunt însoțite de mese copioase, multe feluri de mâncare, cărnuri și prăjituri, grăsimi și zile întregi de sedentarism, în care de regulă ne relaxăm, mâncăm și petrecem timp cu familia și prietenii.

Singurul care are de suferit ulterior este organismul nostru. Prin urmare, poate că este recomandat să urmezi o cură de detoxifiere sau măcar de curățare a organismului tău de noi excese alimentare. Iată cum poți face asta!

Detoxifierea colonului și a ficatului după sărbători | Plan alimentar pentru 3 zile
Sursa foto: shutterstock

Ziua 1. Rehidratarea corpului

Mic dejun: un pahar de apă caldă cu lămâie, un smoothie verde bogat în fibre, cu spanac, castravete, măr verde, ghimbir și o lingură de semințe de chia

Gustare: un măr/un morcov crud

Prânz: o supă detoxifiantă cu legume (morcovi, țelină, păstărnac, broccoli și condimente după gust)

Gustare de seară: un pahar de kefir sau un iaurt probiotic

Cină: o salată de quinoa cu ruccola, avocado, roșii cherry, semințe de dovleac și dressing de lămâie cu ulei de măsline

Ziua 2. Stimularea ficatului

Mic dejun: smoothie cu fructe de pădure (afine, zmeură, căpșuni)

Gustare: un grapefruit/o portocală

Prânz: salată de sfeclă roșie cu nuci și pătrunjel

*Ceai de anghinare pentru ficat și bilă

Cină: file de somon cu amestec de spanac și ciuperci, condimentate cu usturoi și lămâie

Ziua 3. Sănătatea colonului

Mic dejun: bol de ovăz integral cu fructe de sezon (proaspete sau confiate) și un strop de miere

Gustare: suc de sfeclă cu mere și morcovi (sfeclă este un excelent detoxifiant pentru ficat, iar combinația cu mere și morcovi nu numai că da savoare, dar sporește și efectul de curățare)

Prânz: curry de legume cu orez brun

Gustare de seară: smoothie cu avocado și kiwi (pentru un plus de vitamina C)

Cină: piept de pui la grătar cu salate verde/ salată de kale, ardei roșu și semințe de floarea soarelui

Citește și: Cele 10 alimente care ajută la detoxifierea organismului și stimulează funcția ficatului

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult