Dieta carnivoră presupune consumul exclusiv al alimentelor de proveniență animale, fără plante, în principiu carne.
Oamenii susțin că această dietă te va ajuta să slăbești, te va proteja împotriva diferitelor boli, va reduce inflamația și va crește nivelul de testosteron. Totuși, nicio cercetare despre dieta carnivoră NU a fost analizată.
Adoptarea acestei diete presupune eliminarea completă a plantelor din consumul zilnic și consumul exlcusiv de carne, pește, ouă și o cantitate mică de produse lactate. Alimentele care se pot consuma sunt: carnea de vită, pui, porc, miel, curcan, somon, sardine, pește alb și cantități mici de smântână și brânză. Untul, untura și măduva sunt de asemenea permise.
Dieta carnivoră încurajează consumul de apă și supa de oase și descurajează consumul de ceai, cafea și alte băuturi obținute din plante.
O dietă care elimină complet carbohidrații presupune eliminarea oricărui tip de vegetale. Vegetalele asigură diferiți nutrienți organismului care au rol important în funcțiile acestuia. Eliminarea vegetalelor înseamnă eliminarea micro-nutrienților, fibrelor și a multor alte lucruri bune din corpul tău. Această dietă NU este durabilă și NICI sănătoasă.
„Dieta carnivoră este exact opusul veganismului. Carnivorii mănâncă numai produse de origine animală, cum ar fi carne, brânză, lapte, grăsimi de origine animală și ouă. Nu există cereale, legume și fructe”, susține nutriționistul Anthony O’Reilly.
Cunoscută și sub numele de dieta zero carbohidrați, această dietă este a patra cea mai populară din lume.
Avantajele dietei carnivore: Există dovezi că poate ajuta la pierderea în greutate, mai ales că proteinele măresc efectul termic al hrănirii organismului – energia necesară pentru a digera alimentele. Adepții dietei carnivore au susținut că dieta i-a ajutat să reducă inflamației și poate preveni deficiențele de nutrienți.
Dezavantajele dietei carnivore: Lipsa fructelor și legumelor poate duce la un risc crescut de boli de inimă, cancer și riscul general de deces.
Citește și: Dieta carnivoră: cât de bună este?
Dieta carnivoră este supraapreciată, fără să aibă o bază științifică și fără să existe vreun studiu care să-i ateste beneficiile.
Există, de asemenea, o probabilitate ridicată ca toată greutate pierdută să fie pusă la loc deoarece dieta carnivoră nu poate fi ținută la nesfârșit.
FOTO: Shutterstock