Dieta cu calorii negative nu trebuie folosita ca un substitut pentru o reteta de slabire uzuala. Dieta cu calorii negative pare a fi un mod minunat de a va ajuta in acele zile in care nu va puteti abtine sa respectati dieta obisnuita. Numele acestei diete va poate conduce intr-o directie gresita. Nicio mancare nu are zero calorii.
Numele se refera la rezultatele in momentul in care digerati aceste alimente. Teoretic ideea acestei metode se bazeaza pe faptul ca in momentul in care mananci un mar de exemplu, care contine aprox. 50 de calorii, se consuma pentru procesarea acestuia o anumita cantitate de energie pentru a extrage vitaminele si nutrientii din mar.
Practic se consuma mai mult de 50 de calorii. Numarul de calorii consumate depinde de la persoana la persoana. Unii sustin ca poti arde cam 150% din caloriile continute de mar. Rezultatul este ca ardeti in plus 25 de calorii la fiecare mar pe care il digerati.
Lista cu alimente cu calorii negative:
Ananas, andive, ardei iuti, broccoli, capsune, castraveti, ceapa, conopida, fasole verde, grapefruit, gulii, lamai, pepene rosu, mango, mere, morcovi, papaya, piersici, portocale, ridichi, sfecla, spanac, sparanghel, telina, usturoi, varza verde, zmeura.
Dieta
Aceasta dieta este recomandata de catre departamentul de cardiologie pentru pacientii bolnavi de inima care trebuie sa piarda in greutate repede si sanatos. Dieta este rapida, arde grasimile. Secretul este ca mancand dupa dieta, se ard mai multe calorii decat cele continute in mancare.
Dieta spala organismul de unele toxine si da senzatia de “ma simt mai bine”. Dieta se bazeaza pe consumul zilnic de supa arzatoare de calorii. Aceasta supa poate fi mancata oridecateori simtim foame. Mananci cat poti si oricand in timpul zilei, caci mancand aceasta supa, de fapt arzi calorii. Luati aminte! Cu cat mancati mai mult din aceasta supa, cu atat pierdeti mai mult in greutate. In timpul regimului, categoric NU!: bauturi alcoolice, paine, zahar, prajeli, miere de albine.
Supa
1. 6 cepe mari
2. o varza
3. o legatura de telina
4. doi morcovi
5. doi ardei grasi
6. 0,750 kg. rosii (se poate inlocui cu bulion)
7. condimente de orice fel
8. un cub de supa de vita
Ziua 1: supa, fructe (nu banane). Se recomanda pepene galben sau verde.
Ziua 2: supa, vegetale (fara grasimi), mai ales frunze: varza, salata, un cartof fiert cu putin ulei.
Ziua 3: combinatia celor doua zile, mai putin cartoful.
Ziua 4: supa, 3 banane, lapte cat poti, apa.
Ziua 5: supa cel putin o data, 300-500 gr. carne de vita, pui sau curcan, fara piele, grasime, 3 rosii sau 6-8 pahare de bulion.
Ziua 6: supa, carne de vita (curcan) oricat, vegetale cu frunze verzi (fara cartofi).
Ziua 7: supa, orez, mazare, suc de fructe neindulcit, legume.
Alimente care pot fi consumate fara restrictii:
Proteine
a) animale: orice carne slaba, oua tari, lapte degresat, iaurt, branza de vaci, urda, telemea desarata;
b) vegetale: radacini crude, zarzavat si legume crude, fructe proaspete, in afara de nuci, alune, castane;
Glucide: numai cele din legume, fructe si salate.
Grasimi: uleiuri vegetale, margarina
Sare: 5 gr. pe zi
A. Raicu