Dieta cu cartofi fierți te ajută să scapi de kilogramele în plus

  • Publicat:
Dieta cu cartofi fierți te ajută să scapi de kilogramele în plus
Sursa foto: shutterstock

Ai apelat la diete riguroase, la sesiuni solicitante de exerciții fizice, poate chiar și la pastile sau ceaiuri de slăbit. Când soluția s-a aflat mereu chiar în bucătăria ta! Dieta cu cartofi este cea mai accesibilă dietă și poate fi la îndemână oricui! Iată ce presupune aceasta, mai exact! 

Dieta cu cartofi fierți: plan alimentar, reguli

Cartofii nu sunt pe atât de bogați în calorii pe cât se crede. Mai mult, conțin numeroase substanțe de care organismul nostru are nevoie: vitamine din complexul B, vitamina C, fibre și potasiu.

Dieta cu cartofi fierți este un regim alimentar pe termen scurt, care promite o scădere rapidă în greutate. Ea durează de la 3 până la 5 zile și îți permite să mănânci doar cartofi.

Regulile dietei cu cartofi fierți

  • Ai voie să mănânci doar cartofi fierți, timp de 3-5 zile;
  • Ca regulă general valabilă, indicat ar fi să consumi 1-2,5 kg de cartofi în fiecare zi;
  • Nu ai voie să mănânci alte alimente, ori condimente sau topping-uri (ketchup, unt, smântână sau cremă de brânză);
  • Poți folosi sare dacă ții neapărat, însă e recomandat să o eviți;
  • Pentru a-ți potoli setea, este recomandat doar consumul de apă sau de ceai; dimineața, poți bea o cafea neagră;
  • Mersul pe jos este indicat sau orice formă de mișcare;

*versiunea inițială a dietei permite doar consumul de cartofi albi. În regală măsură, reține și faptul că metodă de gătit este cea care contează. Preparatele mult prea procesate, ca de pildă cartofii prăjiți sau chips-urile de cartofi sunt complet interzise. 

Citește și: Cartofii: beneficii în dietă

Plan alimentar pe zile

Având în vedere că va trebui să mănânci doar cartofi, meniul este unul foarte simplu astfel că pregătirea meselor nu îți va da prea mari bătăi de cap. Nu trebuie să petreci prea mult timp în bucătărie și nici să pregătești rețete prea complicate. Cartofii pot fi pregătiți astfel:

  • la cuptor
  • fierți
  • la abur
  • natur

Citește și: Slăbeşte cu cartofi! Dar urmează câteva reguli

Îndepărtarea cojii și tăierea cartofilor în bucăți mai mici duce la diminuarea cantittii de nutrienți pe care aceștia îi conțin. De asemenea, fierberea lor excesivă poate favoriza pierderea a numeroase vitamine și minerale. Așadar, este de evitat.

Ca să îți faci o idee despre meniul cu cartofi, am pregătit câteva exemple pentru tine:

Ziua 1

Mic dejun: un pahar de iaurt degresat sau un cartof fiert sau copt cu un praf de sare

Prânz: 2 cartofi fierți cu marar deasupra și un pahar mic cu iaurt degresat

Cină: un cartof copt la cuptor în coajă și jumătate de pahar mic de iaurt degresat

Citește și: Cartofi cu legume la cuptor

Ziua 2

Mic dejun: pahar cu iaurt degresat sau un cartof fiert sau copt

Prânz: 2 cartofi copți cu puțină sare și rozmarin și un pahar mic cu iaurt degresat

Cină: câteva felii de cartof trase la grătar cu un pahar de iaurt mic degresat

Ziua 3

Mic dejun: un pahar cu iaurt degresat sau un cartof fiert sau copt cu puțină sare

Prânz: 2 cartofi natur cu puțină sare și pătrunjel presărat și un pahar mic cu iaurt degresat

Cină: 2 iaurturi mici degresate

Surse: HealthLine, Very well minded, Times of India

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”