Unele dintre problemele de sănătate cu care ne confruntăm au o soluție chiar printre condimentele folosite în bucătăria noastră. Acum este momentul să încerci ceaiul de ghimbir pentru pierderea în greutate.
Acest ceai este fără cofeină, făcut din rădăcini de ghimbir uscate sau proaspete și ar putea ajuta la stimularea metabolismului. Ghimbirul are puține calorii și este folosit în mod obișnuit ca agent de aromatizare. Cu toate acestea, ceaiul de ghimbir singur nu poate face minuni în procesul de slăbire. Este nevoie să fie completat de o dietă corespunzătoare și de exerciții fizice.
Iată, totuși, cum poți slăbi 5 kg într-o săptămână, dacă vei consuma zilnic ceai de ghimbir.
O ceașcă de ceai de ghimbir are mai puțin de 10 calorii. În plus, este o băutură care îți taie pofta de mâncare. Bea în fiecare zi trei cești de ceai de ghimbir, preparat fie cu rădăcină proaspătă, fie cu praf de ghimbir uscat, pentru rezultate evidente într-o dietă echilibrată. În plus, ca să nu te plictisești, îl mai poți combina cu lămâie din abundență sau cu scorțișoară.
Ceaiul de ghimbir este o modalitate excelentă de a păcăli foamea, acesta contribuind semnificativ la suprimarea senzației de foame și a poftei de mâncare. Mecanismul este unul destul de simplu, ghimbirul având impact semnificativ asupra norepinefrinei și dopaminei: doi hormoni care activează partea sistemului nervos care reduce foamea.
Ceaiul de ghimbir nu doar că suprimă apetitul, dar și reglează nivelul cortizolului, hormon pe care corpul îl folosește pentru a face față situațiilor stresante și care, când este la un nivel ridicat, provoacă depunerea de grăsimi în zona abdominală. Ghimbirul are potențialul de a inhiba sinteza cortizolului. Astfel că, ceaiul de ghimbir te păzește de creșterea în greutate indusă de cortizol.
O dietă cu ghimbir va contribui și la o accelerarea a metabolismului, dar și la scăderea colesterolului
Chiar dacă pare simplu de făcut, pentru rezultate optime, folosește următoarele rețete pentru ceai:
Ingrediente:
Mod de preparare:
Ingrediente:
Mod de preparare:
Ingrediente:
Mod de preparare:
Foto: Envato