Printre dietele populare, care au stârnit numeroase reacții, se numără și dieta cu înghețată. Deși genul acesta de diete sunt extrem de atrăgătoare, nu putem spune că sunt și eficiente. Iată ce ar trebui să știi despre această dietă, mai ales că există mai multe forme ale ei, dar niciuna nu este susținută de studii.
Dieta își are originea într-o carte semnată de autorul Holly McCord, în 2002, iar premisa este simplă: trebuie să adaugi înghețată în rutina ta zilnică și vei slăbi. Dar în practică, această dietă nu prea are legătură cu procesul de slăbire și beneficiile asociate consumului de înghețată.
Este o dietă restrictivă din punct de vedere caloric, ceea ce înseamnă că o să consumi mai puține calorii decât consumi în timpul zilei. Dieta sugerează că poți adăuga înghețata ca gustare în meniul zilnic și cu toate astea, să slăbești. Nu te gândi că lucrul acesta se întâmplă pentru că ar conține înghețata vreo superputere, ci pentru că limitezi caloriile. Mai mult, pe lângă înghețată, planul alimentar trebuie să fie redus în grăsimi și cu un conținut mare de fibre. Nu uita să consumi mai multe fructe și legume.
Din cauza restricției calorice, dieta cu înghețată vine și cu câteva dezavantaje la pachet. Consumul constant de înghețată nu este deloc sănătos, iar în cantități mari, mai ales într-o dietă cu puține calorii, te pune sub riscuri mai mari decât dacă ai lua câteva kilograme în plus.
O reducere drastică a caloriilor poate produce pierderea fluidelor, ceea ce creează iluzia pierderii în greutate. Pierdea kilogramelor în plus nu este permanentă și te poți confrunta cu efectul yo-yo atunci când revii la dietele normale.
O simplă cupă de înghețată de vanilie poate conține 273 calorii, 31 grame de carbohidrați, 14.5 grame de grăsime și 28 grame de zahăr. Chiar și înghețata care se presupune că nu ar avea zahăr adăugat conține cel puțin 6 grame de lactoză și nu conține fibre.
Acest desert este bogat în grăsimi saturate și zahăr și trebuie consumat din când în când.
O dietă sănătoasă și echilibrată este bogată în legume, fructe, proteină slabă și cereale integrale. Alături de exerciții fizice, rezultatele nu vor întârzia să apară.