Dieta cu mititei | Cum să mănânci mici fără să te îngrași deloc

Bucură-te de mici fără să îți pui în pericol dieta și sănătatea. Află cum.
  • Publicat:
Dieta cu mititei | Cum să mănânci mici fără să te îngrași deloc

Dieta cu mititei se află pe unul dintre primele locuri în preferințele culinare alea românilor, în special în această perioadă când s-a încălzit, sunt câteva zile libere și în orice poieniță poți găsi măcar un grătar care sfârâie. 

Cum să mănânci mici fără să te îngrași deloc

Dar ce te faci dacă ai un stil de viață sănătos sau ești la dietă și micii ți se par un adevărat inamic pentru acul cântarului? Ei bine, consumați cu moderație și în combinațiile potrivite, micii nu-ți pun în pericol silueta. Iată câteva lucruri de care să ții cont:

Dieta cu mititei: reguli de bază

Pentru a te asigura că mănânci un produs sănătos și cât se poate de sărac în calorii, trebuie să urmezi aceste reguli de bază:

Prepară tu pasta de mici 

Alege o carne de calitate, săracă în grăsimi, adaugă condimentele tale preferate și un strop de bicarbonat de sodiu și te vei putea bucura de mici sănătoși și delicioși.

Gătește micii pe grătar

Alege să prepari micii pe grătar sau într-o tigaie neaderentă, pentru a nu fi nevoit să adaugi grăsime suplimentară, care va crește și numărul de calorii din produsul final.

Nu combina micii cu carbohidrați

Oricât ar fi de tentant, nu combina micii cu pâine sau cu cartofi, pentru că numărul de calorii va crește foarte mult, iar combinațiile nu sunt unele prea fericite nici pentru sănătatea ta. Alege muștarul sau salatele pe care să le consumi împreună cu micii.

Ține cont de cantități

Ca toate lucrurile bune, care fie că sunt ilegale, imorale sau îngrașă, micii trebuie consumați cu moderație, pentru a nu-ți pune în pericol silueta. Nutriționiștii spun că 100 de grame de mici pot să aibă până la 350 de calorii, iar un mititel are în jur de 80 de grame. Un calcul simplu îți va indica exact cantitatea pe care o poți consuma în siguranță. 

Nu bea bere sau sucuri carbogazoase după ce mănânci mici

Alege ceai verde neîndulcit sau ceai de ghimbir, deoarece acestea ajută la digestie și stimulează arderea grăsimilor. 

În loc de desert, alege un fruct care contribuie la o digestie mai bună

Ananasul proaspăt este ideal după o porție de mici, așa că nu alege o prăjitură după masă, ci o felie din acest fruct, care conține bromelină, o enzimă care ajută la o bună digerare a proteinelor. 

Citește și: Avem eticheta! Ce conțin, de fapt, micii muntenești din supermarketurile Carrefour

Citește și: Trucul pentru ca micii la grătar să fie făcuți bine. De câte ori trebuie să-i întorci

Urmărește CSID.ro pe Google News