Dacă de Paşti ţi-ai permis să guşti din toate bunătăţile de pe masă, acum este timpul să te întorci la o dietă echilibrată şi câteva zile de detoxifiere, care să te salveze de cele câteva kilograme în plus şi să-ţi confere energie. Pasca, drobul şi fripura de miel sunt delicioase, însă pot crea dezechilibre şi îţi sabotează silueta pe care o doreşti impecabilă la vară.
„O cură de detoxifiere ce respectă principiile nutriţiei ortomoleculare vă va ajuta nu doar să eliminaţi câteva kilograme, dar cel mai imporant va aduce fitonutrienţi la nivelul celulelor, ajutându-le să consume energie în mod optim, să neutralizeze radicalii liberi şi să elimine reziduriile şi toxinele. 5 zile în care se consumă sucuri bio din fructe şi legume, cu un aport întotdeauna mai mare din legume decât cel din fructe alături de un regim hipocaloric vă poate ajuta să scăpaţi de 5% din greutate, în condiţiile în care foamea este aproape inexistentă”, explică Dr. Horaţiu Albu, specialist în nutriţia ortomoleculară şi master în biologia moleculară a cancerului.
Programul de detoxifiere durează 5 zile în care se aduce un aport fito-micronutriţional de excepţie în condiţiile unei raţii energetice de pană la 5000 Kcal (pană la 1000 Kcal/zi). Pe perioada celor 5 zile se pot consuma în plus lichide necalorice precum apă (de preferat variantele oligominerale) sau alte băuturi nealcoolice fără îndulcitori calorici, exceptând cafeaua.
„Eu înclin către apă şi 2-6 ceşti pe zi (cca 30 – 45 ml/ ceaşca) dintr-un ceai verde japonez de tip Matcha veritabil, de foarte bună calitate, care dau un imbold metabolismului de a favoriza arderea grăsimilor”, adaugă dr. Horaţiu Albu.
Dieta hipocalarică presupune:
Micul dejun şi Cina:
Gustarea de dimineaţă, Prânzul şi Gustarea de după-amiază:
„Aceste sucuri bio presate la rece din din grâu verde încolţit, legume, ananas, sfeclă roşie şi morcov de grădină ajută la reechilibrarea din punct de vedere micronutriţional a celulor şi declanşarea procesului de slăbire. Acest program vă ajută să iniţiaţi un astfel de proces care – mai apoi – trebuie susţinut până la atingerea greutăţii ţintă printr-un aport energetic alimentar mai mic decât consumul organismului în condiţiile sale normale de viaţă”, adaugă dr. Albu.