Dieta sa recomanda consumul de grasimi benefice pentru organism decat restrictionarea totala a acestora si includerea in alimentatie a carbohidratilor si proteinelor adecvate. In cartea sa, Gittleman sustine ca aceasta dieta ajuta la eliminarea kilogramelor in plus in doua saptamani.
Principii de baza
Totul se reduce la activitatea ficatului, despre care Gittleman spune ca este o adevarata “fabrica de ars grasimile”. Potrivit acesteia, multe persoane au ficatul obosit si intoxicat. Din aceasta cauza, prima etapa a dietei ajuta la detoxifierea organismului si in special a ficatului pentru a-l face mai sanatos. In faza a doua se adauga treptat in meniu carbohidratii benefici, cum ar fi orezul brun. In faza a treia sunt introduse in dieta produsele lactate.
Dieta Fat Flush presupune alegerea corecta a alimentelor. Nutritionista recomanda ca cei care urmeaza aceasta dieta sa doarma adecvat si sa faca exercitii fizice. Aceasta considera ca un jurnal in care sa-ti notezi meniul zilnic, exercitiile efectuate si kilogramele pierdute te va ajuta sa-ti monitorizezi mai bine dieta.
Cum functioneaza?
Cei care tin dieta isi maresc treptat cantitatea de calorii consumate. In prima faza vor consuma in jur de 1100 pana la 1200, in faza a doua 1200-1500, iar in faza a treia si cea pe care o vor pastra constant, sunt permise pana la 1500 de calorii pe zi. De asemenea, mai trebuie sa respecti cateva reguli: la o masa nu sunt permise legumele si fructele impreuna, nici carnea si produsele lactate impreuna si fara sa bei apa in timpul mesei.
Mancatul in oras
Alegerile sunt limitate, dar exista cateva optiuni printre care si pieptul de pui la gratar.
Cofeina
Trebuie evitata pentru ca, asa cum spune nutritionista Ann Louise Gittleman, “streseaza ficatul si impiedica arderea grasimilor”.
Alcoolul
Este cu desavarsire interzis in fazele unu si doi, cand organismul ar trebui sa fie supus unei etape de dezintoxicare.
Durata
Aceasta dieta ar trebui tinuta intre 2 si 4 saptamani, dar ultima etapa poate fi adoptata ca un regim alimentar pentru intreaga viata.
Ce poti manca?
Toate aceste trei etape includ proteinele “puternice”, cum ar fi cele din carne, oua si peste; carbohidrati benefici organismului (asimilati din legume si fructe); grasimi bogate in omega 3, cum este uleiul de in. Mai sunt permise condimentele precum boia de ardei, scortisoara sau ghimbir.
Articol exclusiv online