Dieta japoneză – slăbeşti 3 kilograme în 3 zile!

Dieta japoneză te ajută să scapi de 3 kilograme în numai 3 zile. Vezi care sunt beneficiile acestei diete, cum funcționează și de ce este ușor de urmat.
  • Publicat:
Dieta japoneză - slăbeşti 3 kilograme în 3 zile!

Dieta japoneză se axează pe fructe, legume, mult pește și porții mici de mâncare! Iar la cum arată femeile din Japonia, e clar alimentația lor le ajută să își mențină silueta silfidă.

Mâncarea japoneză concentrează nutrienții alimentelor în porții reduse ca mărime. Și nu trebuie neapărat să gătești mâncare japoneză pentru a te bucura de beneficiile acestei diete. Pur și simplu mănâncă mai multe fructe, legume și mai mult pește. Servește porții mai mici și mănâncă încet! Adaugă în dieta japoneză alimente sănătoase și îndestulătoare, precum tofu și orez.

Dieta japoneză promite pierderea a 3 kilograme în numai 3 zile, fără un efort alimentar foarte mare și îndelungat. Iată în ce constă această dietă-minune!

Beneficiile dietei japoneze

Grație alimentației pe care o adoptă japonezii, aceștia sunt mai sănătoși și trăiesc mai mult decât orice alt popor. Speranța lor de viață medie, indiferent de sex, este de 75 de ani, iar asta nu e tot: ei duc o viață sănătoasă, ferită de bolile cronice specifice bătrâneții.

https://www.csid.ro/health/sanatate-health/10-boli-ale-batranetii-tu-stii-sa-te-feresti-de-ele-16052862/

În plus, rata obezității înregistrează cele mai scăzute cote, limitându-se la doar 3%, spre deosebire de 11% în cazul francezilor și 32% în cel al americanilor. De aceea, scepticii ar putea spune că este vorba despre zestrea genetică specifică populației japoneze; totuși, nu este cazul, mai ales că se pare că dietele occidentale au același efect și asupra japonezilor, și anume de îngrășare.

De ce dieta japoneză este simplu de urmat?

Magia alimentației de tip japonez stă în putința acesteia de a îmbină toți nutrienții necesari unei sănătăți de invidiat cu alimente cu puține calorii, totul prezentat într-o manieră delicioasă și îmbietoare.

Porțiile sunt de cele mai multe ori așezate pe farfurii micuțe și castronașe pe măsură, fără a fi însă neîndestulătoare. Toate astea te încurajează „să mănânci cu ochii” felurile pe care le servești și îți permit să te bucuri în același timp de aspectul plăcut al mâncării.

Cum funcţionează dieta japoneză?

Rezultatul acestei diete? Vei mânca mai încet, deci mai puțin, ceea ce reprezintă o veste foarte bună pentru siluetă. De fapt, acest proces încetinit de ingerare a mâncării se traduce prin putința creierului de a realiza că stomacul este plin; el are nevoie de aproximativ un sfert de oră pentru asta.

Conform statisticilor, un japonez consumă cu până la 25% mai puține calorii într-o zi, în comparație cu un american. Este bine să știi că și dacă reduci numărul de calorii cu doar 8% zilnic, speranța de viață îți crește considerabil, iar riscul de a suferi de boli de inimă sau de tulburări de circulație se reduce simțitor.

Renunțarea la calorii nu trebuie să fie greu de suportat. Secretul constă în înlocuirea alimentelor concentrate în calorii cu alimente slab calorice. Ciocolata, cartofii și prăjiturile trebuie înlocuite cu fructe, legume și supe.

Porţiile contează!

În Japonia, mâncarea este servită pe platouri sau farfurii și castronașe separate, nu pe un singur platou mare, așa cum se întâmplă în majoritatea cazurilor de pe glob. Cei care stau la masă servesc din fiecare fel, gustând din tot ce se află pe masă. Astfel, dacă mănânci cantități mai mici la fiecare masă, vei ajunge în scurt timp să scapi de kilogramele în plus, dar și să ai o viață sănătoasă, fără excese.

Studiile au arătat că atunci când primim porții mari de mâncare, avem tendința să le mâncăm în întregime, fie că ne e foame sau nu.

Foarte multe persoane determină mărimea porției în funcție de maniera în care au fost obișnuite să servească masa. Acest fapt este și bun, și rău. Rău, pentru că se pare că mâncăm fără să gândim; bun, deoarece nu este imposibil să ne modificăm obiceiurile alimentare.

Cum putem face asta? Simplu: mâncând mai puțin! De exemplu, poți începe prin a înlocui farfuria din care mănânci cu o farfurie pentru desert sau cu un castronaș. Va arăta la fel de plină, însă vei mânca mai puțin. Nu trebuie să micșorezi toate porțiile, ci doar pe cele care conțin calorii foarte multe.

Orezul, ingredientul-vedetă

Dieta japoneză include cantități mari de orez pe tot parcursul zilei, deci la aproape orice masă. De șase ori mai mult orez decât mănâncă un european. Se servește în orice moment al zilei, inclusiv la masa de dimineață.

Orezul conține carbohidrați complecși, are puține calorii și îți va oferi senzația de sațietate pentru destul de mult timp, ferindu-te de depunerile adipoase de pe burtă sau fese cauzate de prăjituri ambalate și diverse produse de acest fel. În plus, acestea din urmă conțin și grăsimi trans care dăunează grav inimii.

Pentru a-i mări eficiența, încearcă să servești orezul în maniera în care o fac japonezii, și anume fără ulei sau unt.

Legume la fiecare masă

Legumele stau la baza mâncărurilor japoneze. Ardei grași, mazăre, zucchini, lăptuci, ceapă, roșii, ardei iuți, salată, morcovi, spanac, muguri de bambus, sfeclă, rădăcini de lotus, ridichi, ciuperci, napi și legume de apă – acestea sunt doar câteva dintre deliciile colorate pe care japonezii le includ cu plăcere în dieta lor.

La fiecare masă sunt servite până la 5 feluri de mâncare diferite și nimeni nu consideră că este ciudat să mănânce dimineața supă de legume sau frunze de salată.

Legumele se gătesc în diferite feluri, fierte în sos, prăjite sau fripte ori în aburi. Fiecare astfel de modalitate de preparare păstrează caracteristicile nutritive ale alimentelor.

Fără carne roşie

Pește… cât cuprinde! Cu cât este mai gras, cu atât mai bine. Japonezii preferă somonul și tonul, însă nu refuză nici macroul, sardinele sau heringul. O sursă ideală și naturală de acizi grași Omega 3, carnea de pește menține sănătatea inimii și oferă o stare generală de bine.

Preferința japonezilor pentru pește se poate măsura în cifre, ea acoperind 10% din cantitatea totală de astfel de carne consumată la nivel mondial.

În plus, japonezii consumă foarte puțină carne roșie, care conține grăsimi săturate și blochează circulația de la nivelul arterelor. Consumată excesiv, carnea roșie poate provoca obezitate și boli cardiovasculare.

Soia, o sursă excelentă de proteine

Consumate moderat, produsele din soia pot înlocui cu succes carnea din alimentație. Fie că alegi să mănânci soia sub formă de tofu, boabe sau uscată, aceasta reprezintă o sursă foarte bună de proteine și nu conține grăsimi săturate.

Felurile de mâncare gătite de japonezi conțin soia, iar la o singură masă se pot servi până la 4 feluri care au la bază această legumă.

Deserturi din fructe

Desertul tipic japonez este salata de fructe. În funcție de sezon, ea conține fructe asortate, descojite și mărunțite, aranjate foarte apetisant pe un platou.

Japonezii se bucură deseori de delicii occidentale, cum ar fi înghețata și prăjiturile, însă numai în cantități reduse. În cadrul oricărei mese, un pahar mare de ceai verde japonez este maniera cea mai bună de a savura un ospăț moderat, dar îndestulător.

Cum alegi şi găteşti alimentele

Nu este nevoie decât de câteva schimbări pentru a adapta dieta japoneză la stilul tău alimentar și pentru a te bucura și mai mult de efectele benefice ale regimului.

În primul rând, înlocuiește orezul alb cu orez brun. Este o sursă naturală și foarte bogată în fibre, ajută digestia și menține senzația de sațietate pentru mai mult timp. În al doilea rând, păstrează aspectul colorat, deci sănătos, al alimentelor.

Gătește cât mai natural, fără ulei tradițional, pe care îl poți înlocui de ulei de rapiță sau de măsline. Nu te teme să experimentezi feluri noi de gătit peștele, orezul sau legumele.

Adoptă dieta japoneză și vei vedea că sănătatea ta se va îmbunătăți, iar grăsimea de pe coapse va dispărea din ce în ce mai mult în fiecare zi!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult