Iată că luna martie ne-a trecut pragul, marcând astfel sfârșitul iernii și începutul primăverii, iar pentru că alimentele pe care le găsim pe piață se schimbă și ele și dieta noastră trebuie adaptată la opțiunile de sezon. În continuare află ce presupune dieta lunii martie și care sunt alimentele pe care ar trebui să le consumi pentru a slăbi într-o lună.
Varietatea de fructe și legume din sezonul cald vine la pachet cu numeroși nutrienți și, putem spune, mai multă culoare în farfurie. De exemplu, te poți bucura de vedetele sezonului: spanacul, salata verde, ridichile, ceapa verde și urzicile, toate bogate în vitaminele A, C și K și fier și antioxidanți, esențiali pentru sistemul imunitar.
Hidratarea este esențială indiferent de sezon, iar atunci când consumi suficientă apă, metabolismul funcționează corect și sănătos. Nu e doar să consumi lichide, pentru că te poți hidrata și cu ajutorul alimentelor precum castraveții, roșiile și portocalele.
Chiar dacă ieșim din sezonul rece, nu înseamnă că sistemul imunitar nu poate fi susceptibil în fața gripei, răcelii sau altor infecții. Consumă alimente bogate în vitamina C, zinc și alți antioxidanți care ajută la sprijinirea sistemului imunitar. De pe lista de cumpărături nu trebuie să lipsească citricele, kiwi, ardeii grași și verdețurile.
Sfatul general al oricărui medic este acela de a reduce consumul de alimente procesate, rafinate și cu zahăr adăugat. Optează, în schimb, pentru alimente integrale pentru că acestea vin cu un aport de fibre mai mare, care ajută la pierderea în greutate și sănătatea generală.
Foto: shutterstock