Dieta oloproteică este secretul Amaliei Năstase, care a slăbit 32 de kilograme în decursul a 6 luni. Această dietă a fost creată de profesorul Giuseppe Castaldo și constă, practic, în resetarea organismului.
Vezi mai jos ce alimente sunt permise și interzise în cadrul acestei diete, dar și posibilele reacții adverse cu care te poți confrunta.
Dieta oloproteică presupune parcurgerea unui ciclu de 21 de zile în care alimentele sunt distribuite astfel:
Această etapă favorizează cetoza, adică procesul metabolic prin care corpul trece de la consumul de zahăr, la consumul de grăsime, pentru a produce energie.
Ulterior, regimul alimentar nu trebuie să depășească 800 de calorii zilnic, iar nivelul de carbohidrați și lipide trebuie redus la minimum (cel mult 20 de grame/zi).
Printre alimentele permise în dieta oloproteică se numără:
Printre alimentele interzise în dieta oloproteică se numără:
În primele zile ale dietei pot apărea simptome precum slăbiciunea, durerile de cap, respirația urât mirositoare. Aceste manifestări se diminuează însă pe măsură ce se instalează cetoza.
Dieta oloproteică are dezavantajul că poate să îți readucă „în dar” kilogramele pierdute odată ce începi să îți reiei obiceiurile alimentare, mai ales dacă obișnuiești să consumi mulți carbohidrați. Din acest motiv se recomandă ca dieta să fie urmată sub monitorizarea medicului nutriționist și să se respecte întocmai programul de mese și porțiile de mâncare.