Dieta pentru hemoroizi trebuie să fie bogată în fibre, care se găsesc în principal în fructe și legume. Acest regim alimentar este exact ceea ce îți trebuie dacă vrei să previi și să elimini constipația și să tratezi hemoroizii.
Dacă în ultima vreme nu ai consumat prea multe fibre, adaugă-le gradual în dieta ta, mai ales dacă te-ai hotărât să începi cu cereale. Ar trebui să ajungi la cantitatea de cereale integrale necesară în decurs de câteva săptămâni. Dacă fibrele pe care le consumi provin din legume și fructe, nu există restricții de niciun fel. Doar că, având în vedere că stomacul tău nu e obișnuit cu ele, pentru o săptămână sau două există posibilitatea să te simți balonată.
Iată câteva alimente cu care poți începe lupta împotriva hemoroizilor!
Sucurile sunt bune pentru hemoroizi, în special cele amestecate din părți egale de suc de mere și afine, mure sau cireșe. Acestea fructe conțin antociani și proantociani, doi compuși activi care reduc durerile și umflăturile hemoroidale și consolidează venele sanguine.
Bea cel puțin un pahar de suc din acest amestec în fiecare zi.
Poți încerca amestecuri cu suc de coacăze roșii sau negre. Acestea conțin cantități bogate de vitamina C și minerale, ceea ce face din ele un suc valoros care te scapă de hemoroizi.
În plus, fructele menționate au și acizi grași esențiali ce produc prostaglandine (substanțe secretate de toate celulele organismului) care controlează astfel durerea din corp. Bea 1-2 pahare de suc din coacăze pe zi.
Fierul este benefic pentru sângele și venele tale. Consumă așadar:
Pepenele galben este unul dintre cele mai bune alimente pe care le poți mânca. El este o sursă grozavă de vitamine, minerale și betacaroten.
Adaugă aceste trei ingrediente în dieta pentru hemoroizi, pentru că fiecare dintre ele ajută la prelucrarea fibrinei. Aceasta este o substanță naturală care ajută la repararea rănilor din țesuturi, organe și artere.
Există însă și posibilitatea ca organismul tău să exagereze și să își depoziteze prea multă fibrină, cauzând astfel inflamarea arterelor, în special în zona hemoroizilor.
La fiecare masă, folosește ulei de măsline sau din semințe de cânepă și oțet de mere pentru salată. Iar la sfârșit înghite o capsulă de ulei de pește. Acesta este probabil unul dintre cele mai importante uleiuri pe care trebuie să le consumi zilnic.
Consumă următoarele alimente pentru a reduce sângerarea hemoroidală: lucernă, legume cu frunze verde închis, semințe de in – sunt bogate în fibre și acizi grași Omega 3 care reduc inflamația și durerea.