Dieta rapidă cu supă: slăbești eficient și hidratezi organismul

Vrei să slăbești repede, dar sănătos? Încearcă dieta cu supă!
  • Publicat:
Dieta rapidă cu supă: slăbești eficient și hidratezi organismul
Sursa foto: shutterstock

Dieta cu supă este o dietă rapidă,  sănătoasă și eficientă. Formată în mare măsură din diferite tipuri de supă, dieta promite o detoxifiere optimă a organismului, dar și o slăbire rapidă. 

Dieta cu supă: alimente și interzise

Dieta cu supă este una bazată pe faptul că atât supele, cât și ciorbele bogate au un aport nutrițional valoros, fără un număr mare de calorii.

În dieta cu supă este necesar să mâncăm supă doar la prânz și seara, micul dejun putând fi unul normal, conform specialiștilor.

Dacă vrei ca dieta să aibă efectul dorit, ține cont de următoarele aspecte:

  • supele nu trebuie să conțină smântână, găluște făcute cu unt, făină, griș sau cartofi
  • mezelurile, carnea grasă sau produsele care conțin făină albă sunt complet interzise în această dietă

Regulile dietei cu supă: iată la ce trebuie să fii atentă

  • Consumă supă la prânz și cină; supa trebuie să aibă un conținut scăzut de sare, dar multe legume;
  • Micul dejun trebuie să fie format din cereale integrale și lapte (cerealele nu trebuie să conțină zahăr);
  • Cele mai eficiente supe în dietă sunt: supa de varză, supa de legume, supa de roșii, supa de morcovi, supa de broccoli, supa de pui;
  • Gustările dintre mese trebuie să fie reduse caloric: un fruct, 4-5 migdale, un iaurt mic, 2 nuci;
  • Consumul a cel puțin 2 litri de apă este obligatoriu.

Meniu 1: supă de legume

Legumele conțin o sumedenie de nutrienți benefici organismului, iar supa este o variantă delicioasă în care le poți integra.

Ingrediente:

  • un morcov;
  • o ceapă;
  • o țelină;
  • un ardei gras;
  • o gulie;
  • un cartof;
  • un praf de sare;
  • mărar;
  • pătrunjel.

Mod de preparare: cureți legumele, le toci împreună și le pui la fiert în apă și un praf de sare. Când furculița intră cu ușurință în ele, stingi focul și presari pătrunjel și mărar tocat mărunt.

Meniu 2: supă de varză

Ingrediente:

  • o varză albă;
  • șase cepe;
  • doi ardei grași;
  • un kilogram de morcovi;
  • opt roșii curățate de coajă;
  • o tulpină de țelină;
  • verdeață și condimente după gust.

Mod de preparare: spală legumele pentru supă și taie-le în bucăți mici. Adaugă legumele tăiate în cinci litri de apă, lasă la fiert timp de 8-10 minute. Stinge focul și lasă supa deoparte timp de 20 de minute. Înainte de servire, adaugă verdeața și condimentele după gust.

Concluzie

Dacă dieta este respectată o dată sau de două ori pe an, timp de o săptămână sau câte o zi pe săptămână, cura nu va avea efecte negative. Însă, ținută pe termen lung, aceasta poate dăuna organismului. Recomandarea în privința duratei dietei este de maximum 7 zile!

Ca aspect general, dieta poate fi extrem de benefică încât organismul este alimentat cu vitamine și minerale. Însă, pe de altă parte, este privat de proteine. Iar acest lucru poate duce la o scădere a masei musculare și o slăbire a organismului în timp.

Sursa: HealthLine

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult