Unghiile fragile, casante şi cu puncte albe pe suprafaţă sunt semne ale unei alimentaţii deficiente. Dacă vrei ca unghiile tale să aibă un aspect sănătos, ar fi bine să te asiguri că ai o dietă sănătoasă.
Studiile arată că vitaminele, dar în special biotina, pot face unghiile mai puternice. Aceasta mai ajută la creşterea unghiilor, reduce pierderea de apă şi stimulează reînnoirea celulară. Calciul, o altă componentă importantă a unghiilor, este susţinut de vitamina D. Complexul de vitamine B lucrează împreună pentru a le oferi putere şi a îmbunătăţi circulaţia sângelui la nivelul unghiilor.
De asemenea, fierul este un alt aliat de nădejde pentru sânge şi întreg sistemul circulator. Dacă ai unghiile casante sau au linii verticale, rigide, se pare că organismului tău îi lipseşte fierul. Include în dietă germeni de grâu, seminţe de dovleac, cereale, prune sau verdeţuri.
Problemele unghiilor pot fi şi cauza unor deficenţei de proteine. Produsele animale, precum laptele şi carnea, sunt cele mai bune surse de proteine, dar studiile arată că proteinele vegetale pot avea beneficii mai mari pentru că acestea conţin mai puţine grăsimi saturate decât carnea sau produsele lactate. Fasolea şi legumele sunt bogate în proteine, de aceea reprezintă o parte importantă în programul de nutriţie pentru îngrijirea unghiilor.
Combinarea fierului cu proteinele este o bună tactică pentru a ajuta unghiile să crească mai puternice şi sănătoase. Combină fasole şi spanac într-o tortilla din grâu sau ia o gustare cu pâine din făină integrală peste care ai pus unt de nuci şi germeni de grâu.