Te-ai săturat să faci foamea, să te abţii de la dulciuri, să alergi o oră pe bandă, totul fără rezultate suficient de vizibile?
Această dietă restrictivă, de două săptămâni, elimină grăsimile, cele mai multe produse lactate, carbohidraţii, sucurile de fructe, alcoolul, deserturile şi delicatesele din carne.
Dezvoltată de către Dr. Herman Tarnower, Dieta Scarsdale a fost una dintre primele diete populare cu un conţinut redus de carbohidraţi, dar, în timp, a fost eclipsată de alte variante la modă.
Acest program cu puţine calorii, bogat în proteine, sărac în carbohidraţi, constă într-un aport coridian de 1.000 calorii distribuite în cele trei mese importante ale zilei (mic dejun, prânz şi cină). Scardale se bazează pe carne roşie slabă şi carne de pasăre fără piele, pe legume şi fructe. Consumarea unei mari cantităţi de lichide, în special apă sau, dacă nu te poţi abţine, băuturile gazoase dietetice, constituie, de asemenea, o prioritate.
După două săptămâni de dietă strictă, practicanţii sunt îndemnaţi să treacă la „Programul de menţinere”, care include o listă de alimente „permise”.
Primele două săptămâni ale programului au un regim cu extrem de puţine calorii şi sunt foarte stricte, interzicându-se orice fel de substituenţi sau alcool. Se pretinde că acest regim produce corpi cetonici, dar numai în cantitate necesară.
Componenta de Menţinere a Dietei Scarsdale este, de asemenea, restrictivă şi permite doar două felii de pâine cu „proteine” sau din făină integrală de grâu pe zi. Interzice zahărul, cartofii, spaghetele, untul de arahide, bomboanele, deserturile, alimentele pe bază de făină, smântâna, laptele integral, cărnurile grase, sosurile şi grăsimile. Morcovii, ţelina, fructele şi gelatina neîndulcită sunt permise.
Este de apreciat că acest program foarte bine structurat include carne slabă, fructe şi legume, dar din nefericire are şi componente subcalorice, restricţii privind carbohidraţii şi opţiuni culinare limitate, care pot deveni monotone pe termen lung.
Ca şi în cazul altor diete care promit o pierdere rapidă în greutate, kilogramele vor reveni odată cu vechile obiceiuri alimentare. Aşadar, ar trebui ca după terminarea dietei, să ţii în continuare cont de sfaturile oferite şi să transformi dieta într-un stil de viaţă.
Este posibil ca Dieta Scarsdale să-i atragă pe cei cărora le place carnea şi vor un plan drastic şi scurt pentru o pierdere rapidă în greutate. Femeile gravide şi persoanele care suferă de diabet, afecţiuni renale sau alte probleme de sănătate nu ar trebui să încerce astfel de diete bogate în proteine şi sărace în calorii.
Tipsuri!
Ziua 1 | Ziua 2 | Ziua 3 | |
Mic dejun | 1/2 grepfruit, 1 felie de pâine integrală, cafea simplă | 1/2 grepfruit, 1 felie de pâine bogată în proteine, ceai simplu | 1/2 grepfruit, 1 felie de pâine integrală, cafea simplă |
Prânz | 1/2 cană de brânză proaspătă slabă, fruct feliat, 6 alune, băutură carbogazoasă dietetică | Carne slabă de curcan şi carne de vită, roşii, băutură carbogazoasă dietetică | Ton în oţet, pepene, apă |
Cină | Friptură de pasăre, roşii, lăptucă, grepfruit, cafea | Cod la grătar, salată de morcov şi castravete, 1 felie de pâine bogată în proteine, fructe de pădure, cafea | Biftec londonez, varză de Bruxelles înăbuşită, salată asortată(castravete, roşii, salată verde), ceai |
Gustarea 1 | Băutură carbogazoasă dietetică | Cafea | Ceai, ţelină |
Gustarea 2 | Cafea, morcovi | Băutură carbogazoasă dietetică | Ceai, morcovi |
Sursa: „Alege dieta potrivită”, Dr. Judith C. Rodriguez