Această supă de legume poate fi servită în orice moment al zilei, ori de câte ori ai poftă de mâncare.
După câteva zile, ea se alternează cu alte alimente, care să asigure aportul de proteine și grăsimi sănătoase.
Ingrediente și mod de pregătire: Supa se prepară din șase cepe mari, doi ardei verzi, doua conserve mari de roșii (sau cca 10 proaspete), o legătură de țelină, o varză mare, sare și piper. Totul se trece prin mixer/blender.
Prima zi: supă; orice fruct mai puțin banane și struguri; ceai neîndulcit
A doua zi: supă, orice fel de legumă crudă. Dacă vrei, poți completa masa de seară cu un cartof copt. Nu se mănâncă nici un fruct.
A treia zi: supă, se vor mânca fructe și zarzavaturi (la fel ca în prima și a doua zi); fără cartofi copți!
A patra zi: supă; o banană și brânză slabă.
A cincea zi: supă. Carne de vită fiartă – între 125 și 250 de grame, însoțită de roșii proaspete. Se beau șase pâna la opt pahare cu apă.
A șasea zi: supă. Carne și zarzavaturi în cantitatea dorită. Nu se mănâncă altceva.
A șaptea zi: orez integral, suc de fructe, legume crude și, desigur, supă.
Potrivit acestorora, dieta cu supă este o dietă indicată DOAR atunci când se dorește pierderea kilogramelor într-un timp foarte scurt. Scăderea în greutate este bruscă și poate duce la pierdere musculară, avertizează specialiștii.
Mai mult, odată cu revenirea la regimul alimentar normocaloric, multe persoane observă o creștere ponderală bruscă (efectul de yo-yo) care în anumite situații o poate depăși pe cea inițială, de dinaintea regimului. Acest efect yo-yo se explică prin faptul că organismul prezintă tendința de refacere mai rapidă a rezervelor adipoase în raport cu masă musculară, kilogramele recâștigate după regim fiind reprezentate în mare parte din țesut gras.
Sursă foto: Shutterstock.