Legumele verzi sunt extraordinare atât pentru starea ta generală de sănătate, cât şi pentru siluetă. Acestea conţin antioxidanţi, vitamine, minerale şi alte substante benefice pentru organism. Nutriţioniştii le recomandă tot timpul în diete, deoarece au efect detoxifiant şi contribuie la topirea stratului de grăsime. Dieta verde îţi îmbunătăţeşte digestia şi accelerează metabolismul în favoarea pierderii în greutate.
Regula principală a acestei diete: consumă cât de multe legume şi fructe pentru a-ţi accelera metabolismul. Această dietă este perfectă pentru persoanele care iubesc fructele, legumele şi cerealele integrale. Dacă ţi se pare dificil să consumi legume verzi şi la masa de prânz, şi la cea de seară, încearcă să faci o supă!
Legume permise:
Mănâncă legumele doar crude, fierte, preparate la aburi şi sub formă de suc!
Pe lângă faptul că te ajută să arzi grăsimile, Diete Verde contribuie şi la curăţarea organismului de toxine. Ingredientele din această grupă au cea mai scăzută valoare energetică, dar îţi conferă senzaţia de saţietate fără kilograme în plus.
Poţi consuma cât de multe legume verzi vrei şi nu trebuie să fii atentă la mărimea porţiilor. Mai mult, nutriţioniştii chiar recomandă o porţie dublă atât timp cât stai departe de pâine, paste şi alte alimente bogate în calorii. Cel mai important este să te concentrezi pe legumele cu frunze verzi, care au cele mai multe proprietăţi nutritive.
După numai câteva zile ţi se va îmbunătăţi digestia, ficatul va funcționa mai bine şi te vei simţi plină de energie.
Dacă te decizi să urmezi această dietă, va trebui să ai la îndemână aceste ingrediente tot timpul. Foloseşte aceste ingrediente la cât mai multe dintre mesele tale: salată, spanac, broccoli, kale (varză creaţă), castraveţi, fasole verde, mazăre, ardei verzi, mere verzi şi plante aromatice proaspete (pătrunjel, mărar, coriandru, oregano, busuioc).
Este recomandat să urmezi această dietă numai timp de 3 zile. O poţi repeta la anumite intervale de timp.
Pentru pregătirea mâncărurilor nu folosi niciun pic de grăsime (sunt excluse dressingul de smântână, maioneza și untul), ci apelează la plante aromatice proaspete.