Din ce este făcută, de fapt, paprika

Mulți oameni cred că paprika este un condiment de sine stătător. Totuși, paprika se poate prepara și acasă.
  • Publicat:
Din ce este făcută, de fapt, paprika

Paprika, pudra roșie intensă ce îmbogățește gustul multor preparate culinare, a fost întotdeauna considerată un ingredient esențial în bucătăriile din întreaga lume. Însă recent, o revelație simplă, dar surprinzătoare, a luat cu asalt internetul: paprika nu este altceva decât bucăți de ardei gras uscat și măcinat – o descoperire care a provocat un val de uimire în rândul pasionaților de gastronomie.

Din ce este făcută paprika

Totul a început când o utilizatoare a platformei X (fostă Twitter), @simsimmaaz, a împărtășit șocul pe care l-a avut după ce a aflat adevărul despre originea acestui condiment.

„Am aflat că paprika este doar ardei gras uscat și zdrobit. Chiar nu știu de ce am crezut că există un copac de paprika undeva,” a scris aceasta.

Mesajul a devenit rapid viral, stârnind reacții de la mii de oameni care, la rândul lor, au mărturisit propriile concepții greșite despre condimente.

Mulți oameni au presupus că paprika este un condiment unic, obținut dintr-un arbore sau poate dintr-un amestec exotic de mirodenii. Un utilizator a comentat:

„Nu am crezut că există un copac de paprika, dar eram convins că este un fel de amestec special sau ceva ce nu poate fi reprodus acasă.”

Surpriza nu s-a oprit aici. Alte confuzii culinare au ieșit la iveală în timpul conversației: cineva a mărturisit că a crezut că există un „copac de curry,” iar altcineva a descoperit târziu că guacamole este, de fapt, doar avocado zdrobit.

Cum se produce paprika?

Paprika este obținută printr-un proces simplu, dar meticulos. Ardeii – de la ardeii grași până la soiuri mai intense precum cayenne sau Aleppo – sunt uscați, apoi măcinați fin, rezultând pudra de un roșu aprins pe care o cunoaștem. Există și variații populare, precum paprika afumată, care implică afumarea ardeilor pe lemn de stejar înainte de uscare, oferindu-le o aromă profundă și complexă.

Pentru cei curioși și aventuroși în bucătărie, prepararea acestui condiment acasă este posibilă și nu necesită decât câțiva pași simpli. Ardeii se usucă la soare sau într-un deshidrator. Apoi se zdrobesc cu ajutorul unui mojar și pistil sau a unei râșniță de condimente.

Sursă – https://www.mirror.co.uk/lifestyle/food-drink/people-left-stunned-after-discovering-34488446

Sursă foto – oizostudios / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult