Dr. Cezar, despre postul intermitent: „Cei care vor să slăbească ar putea încerca pentru 2-3 zile”

Dr. Cezar a discutat într-un workshop intitulat „Nutrition & Biohacking for Longevity”, despre postul intermitent și modul în care acesta ne poate ajuta să creștem speranța de viață.
  • Publicat:
Dr. Cezar, despre postul intermitent:
Dr. Cezar, despre postul intermitent: "Cei care vor să slăbească ar putea încerca pentru 2-3 zile"

Invitat la cel mai mare eveniment de fitness, sănătate și wellbeing din Europa de Est, Sense4Fit Summit, Dr. Cezar a discutat într-un workshop intitulat „Nutrition & Biohacking for Longevity”, despre postul intermitent și modul în care acesta ne poate ajuta să creștem speranța de viață, dacă este ținut corect.

Dr. Cezar, despre postul intermitent versus postul prelungit

„Postul prelungit, mai ales, care nu este susținut de o hidratare corectă, de electroliți, de minerale, de vitamine B, duce la carențe. Eu nu sunt adeptul postului prelungit. Oamenii trebuie să-și găsească un echilibru. Eu nu practic post prelungit, ci post intermitent o dată, de două ori pe săptămână și cei care vor să slăbească ar putea încerca pentru 2-3 zile, pentru a nu ajunge la carențe de minerale, de vitamine. În aceste condiții da, putem crește speranța de viață”, a explicat Dr. Cezar la Sense4Fit Summit.

„O proteină numită mTOR este o proteină care reglează creșterea și dezvoltarea organismului. Când mâncăm, această proteină dă semnal pentru a stimula producția de proteină. Problema cu proteinele din corpul nostru este că se deteriorează. Au nevoie de o anumită prospețime. Corpul construiește proteine și trebuie să ținem cont că ele au încărcături electromagnetice, se joacă cu moleculele din jur. Prin postul intermitent ajutăm la reglarea proteinelor uzate”, a continuat specialistul.

Rezistența la insulină la nivel hepatic versus rezistența la insulină la nivel muscular

„Rezistența la insulină se manifestă în teritorii diferite. Există sportivi care fac sport de anduranță, care consumă în exces glucoză și au rezistență la insulină la nivel hepatic, dar nu au rezistență la insulină la nivel muscular și viceversa, sunt persoane care nu au rezistență la insulină la nivel hepatic, dar au la nivel muscular. Persoanele care fac aceeași rutină, de exemplu aleargă pe bandă zi de zi, dar nu-și activează și celelalte lanțuri kinetice, pot avea rezistență la insulină localizată. Rezistența la insulină înseamnă incapacitatea celulelor să absoarbă nutrienții”, a explicat Dr. Cezar.

Sursa foto: Shutterstock | Dr. Cezar.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult