Studiile au arătat că bărbații a căror dietă este mai bogată în vitamina C dezvoltă gută mai rar. De asemenea, vitamina C luată ca supliment alimentar (500 până la 1.500 mg / zi) poate reduce nivelul de acid uric din sânge. Acest lucru se realizează ajutând la eliminarea acidului uric prin rinichi. Dr. Cipriana Dimitrakopoulos, medic reumatolog primar explică pe larg alimentele permise și alimentele interzise pentru pacienții cu gută.
CSÎD: Ce dietă este indicată pacienților cu guta?
Dr Cipriana Dimitrakopoulos: Mâncarea sănătoasă este cheia. O dietă sănătoasă ajută la controlul greutății și oferă toți nutrienții necesari pentru menținerea unei sănătăți bune.
CSÎD: Ce trebuie să cuprindă alimentația pentru a menține starea de sănătate a pacienților cu gută?
Dr Cipriana Dimitrakopoulos: Se recomandă:
CSÎD: Ce alimente trebuie să evite pacienții cu gută?
Dr Cipriana Dimitrakopoulos: Alimentele bogate în purină care trebuie evitate sunt:
CSÎD: Ce carne le este recomandată pacienților cu gută și ce legume sunt care au cantității de purine moderate?
Dr Cipriana Dimitrakopoulos: Alimente cu purină moderată care trebuie consumate cu măsură: