Persoanele impulsive prefera vinurile dulci, in vreme ce oamenii volubili prefera vinurile seci. Aceasta este concluzia cercetatorilor australieni care, impreuna cu colegii britanici, au studiat preferintele noastre in privinta licorilor bahice.
Iti place sauvignon blanc, chardonnay sau mai degraba tinzi catre un pahar de Bordeaux? Alegerea pe care o faci spune ceva mai multe despre tine decat modul in care apreciezi vinurile.
Astfel, oamenii de stiinta sustin ca soiurile dulci sunt alese cel mai adesea de persoanele nestavilite, care actioneaza dupa primul impuls, in vreme ce varietatile seci consituie alegerea persoanelor deschise, prietenoase, sincere.
Autorii studiului spun ca in afara de impulsivitate si volubilitate care s-au evidentiat de-a lungul cercetarii, nici un alt tip de personalitate a mai fost descris ca avand legatura cu preferinta pentru un anumit gust.
„Exista unele dovezi care confirma faptul ca preferinta pentru gustul dulce se devolta in primii ani de viata, iar acest lucru favorizeaza dezvoltarea caracterului impulsiv”, spun cercetatorii care mai adauga ca inclinatia catre dulce variaza de-a lungul vietii.
Astfel, ne plac dulciurile in copilarie si la pubertate, pentru ca spre sfarsitul adolescentei sa nu ne mai dam in vant dupa ele.
Citeste si SPA in doi, cu vin si trandafiri