E în regulă să ții post în timpul menstruației? Ce își doresc medicii să știi

  • Publicat:
E în regulă să ții post în timpul menstruației? Ce își doresc medicii să știi

Se spune ca postul intermitent ajuta la reducerea inflamatiei, sanatatea metabolica si multe altele. Cu toate astea, e bine sa stii ca cele mai multe studii au fost efectuate pe barbati.

Nevoile nutritionale ale femeilor, mai ales in timpul menstruatiei, sunt diferite. De aceea, e necesara mai multa precautie atunci cand practici postul intermitent sau orice alt tip de post. Kim Foster, medic si coach in domeniul sanatatii, a stat de vorba cu MindBodyGreen si a oferit cateva lamuriri importante.

Ce trebuie sa stii despre faza luteala

Faza luteala are loc in a doua jumatate a ciclului menstrual, imediat dupa ovulatie. In aceasta faza, corpul tau este pregatit pentru posibilitatea unei sarcini. Ovarele incep sa produca mai mult progesteron, care ingroasa mucoasa uterului. Dar daca sarcina nu are loc, nivelul hormonilor incep sa scada. Atunci pot aparea acele simptome de dinaintea menstruatiei, cum ar fi schimbarile de dispozitie, balonarea si poate chiar unele pofte de dulciuri.

Deci, cum poate afecta faza luteala modul in care corpul tau raspunde la postul intermitent?

Foame si pofte: multe femei au pofte in timpul fazei luteale, in special de carbohidrati si dulciuri. Acest lucru poate face unele tipuri de post mai dificile, pentru ca dorinta ta de a manca in anumite momente poate fi mai puternica.

Nivelul de energie: unele femei se simt mai obosite sau letargice in timpul acestei faze, ceea ce face mai dificil sa… Citește AICI continuarea articolului: E bine sau nu să ții post atunci când ești la menstruație. Ce spun medicii

sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”