Fii vedeta pe terenul de squash

Un partener in forma, o tinuta lejera, doua rachete speciale si o minge jucausa – de atat este nevoie pentru o intrare triumfala pe terenul de squash. L-am provocat pe Marius de la Akcent la unul dintre cele mai cool jocuri din cate exista. Experien
  • Publicat:
Fii vedeta pe terenul de squash
Fii vedeta pe terenul de squash

In primul rand, mobilitatea si agilitatea. Se spune ca nu joci squash ca sa-ti castigi o forma fizica de invidiat, ci trebuie sa fii in forma ca sa poti juca squash. Anyway, sa incercam! Merita, mai ales ca expertii in sport au ajuns la concluzia ca poti arde 850 de calorii daca rezisti o ora pe teren. Mai mult, cu ajutorul acestui sport, care se joaca de peste 130 de ani, iti poti modela muschii bratelor, picioarelor si abdomenului. Chiar daca nu erau pasionati de fitness, descoperitorii sporturilor cu racheta simteau, cu siguranta, cum le crestea nivelul adrenalinei cand loveau cu putere mingea, cand ii urmareau atent traiectoria si cand o proiectau cu putere catre un perete. Primii au fost francezii si al lor joc “La Paume” descoperit in jurul anului 1200. El se afla la originea tuturor sporturilor cu rachete. Intai a fost tenisul. I-a urmat squash-ul, a carui origine este controversata. Unii specialisti cred ca squash-ul a fost rodul plictiselii unor detinuti dintr-o inchisoare londoneza la inceputul secolului 19.  Alti promotori ai sportului care are astazi fani in intreaga lume sunt de parere ca a fost ocupatia respectabila a unor elevi dintr-o scoala britanica, din aproximativ aceeasi perioada. O data stabilita tara de origine, sa punem in aplicare regulile unuia dintre cele mai cool tipuri de activitate fizica. Se joaca cu partener, intr-o sala cu patru pereti. Misiunea fiecarui participant la partida este sa trimita mingea catre peretii marcati special. Este un sport extrem de solicitant, dar cu antrenamente saptamanale poti ajunge la performante remarcabile.
Cum ar fi sa rezisti unui partener ca Marius, membru al trupei Akcent si antrenor de squash. Detinator al unei formei fizice de invidiat, Marius ne-a dezvaluit cateva din secrete sale!

„Consider ca sunt cateva ingrediente care contribuie din plin la dobandirea unei forme fizice bune: alimentatia, odihna si mai ales miscarea. In primul rand, miscarea imi da optimism si foarte multa energie. Sunt constient de faptul ca eu castig din imagine si de aceea trebuie mereu sa o intretin.“

„Ritmul este alert cand vine vorba de concerte. De aceea, alimentatia si odihna nu trebuie neglijate. Stau foarte prost la capitolul odihna, dar nu ma pot plange, pentru ca aceste lucruri tin de meseria mea. A doua zi dupa concert, consum alimente cat mai sanatoase si merg o ora la sala de fitness.“

„Evit junk-food-ul, carnea de porc, dulciurile, bauturile carbogazoase, alcoolul si tigarile, dar ador carnea de vita si de pui, beau multa apa si sucuri naturale. In mod normal ar trebui sa mananc de vreo 3-4 ori pe zi, dar nu intotdeauna imi permite timpul. Uneori iau proteine care inlocuiesc masa propriu-zisa.“

Reguli la squash
Numele de squash provine de la onomatopeea „splash”: ce reda zgomotul facut de mingea de cauciuc in momentul lovirii sale de perete. Regulile lui sunt foarte simple: se poate juca intre doi sau patru jucatori, mingea este din cauciuc, are diametrul de 4 cm si suprafata mata. Aceasta este aruncata de un jucator
intr-un perete si preluata cu
mult avant de catre celalalt.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Loredana Menghina O sportiva model
Loredana Menghina O sportiva model