Grepfrutul – Este sarac in calorii, ajuta la slabit si este o sursa excelenta de vitamina C, stalp al sistemului imunitar. Fructele roz si rosii contin licopen care lupta impotriva formarii tumorilor si a radicalilor liberi de oxigen care distrug celulele. Pulpa fructului contine „glucarate”, un compus care poate preveni aparitia cancerului la san. Beneficiile nu se opresc aici. Studii pe animale si cu celule umane in laborator au demonstrat ca elementele din citrice lupta impotriva unor afectiuni grave precum cancerul la cavitatea bucala, piele, plamani, sani, stomac si colon.
Flavonoizi – Un grup de specialisti americani au analizat dieta a 6.100 de subiecti si au tras linie: cei care prezentau un risc foarte mic de a face cancer la colon, consumau multi antioxidanti flavonoizi – izoflavoni, antocianidine, flavonoli si flavone. Consumati asadar supe de legume si fasole, vin, fructe rosii (bobite: afine, coacaze etc.), spanac, mere si pere. Si multe fibre.
Ceaiul verde – Daca inca nu te-ai convins de beneficiile ceaiului verde, pleaca urechea. Specialistii japonezi au decretat: cine bea cel putin 5 cescute de ceai verde pe zi prezinta un risc cu 62% mai scazut sa i se coaguleze sange, fapt care poate provoca printre altele si infarct. Expertii considera ca antioxidantii din ceaiul verde ajuta trombocitele (celule care se lipesc, formand cheaguri) sa treaca una pe langa alta, fara a se lipi.
Catina – Alergiile, diarea, ulcerul, reumatismul, afectiuni hepatice pot fi combatute cu ulei de catina. Catina se mai foloseste si pentru ameliorarea depresiilor, tumorilor, afectiunilor oftalmologice, gingivitelor, hipertensiunii arteriale. In plus, se foloseste in produsele cosmetice.