Fructul care te ajută să scapi de „colăcei” și să ai un abdomen plat în doar câteva zile

  • Publicat:
Fructul care te ajută să scapi de

Vara asta, poţi să scapi cu uşurinţă de grăsimea din zona abdomenului şi de colăceii care se formează pe talia ta. Consumă acest fruct zilnic şi vei vedea rapid rezultatele.

Cum să consumi bananele ca să slăbești

Nimic nu poate elimina grăsimea de pe abdomen fără un set adecvat de exerciții fizice, dar dacă nu furnizăm corpului nostru ceea ce are nevoie, eforturile noastre ar putea fi în zadar.

Bananele nu sunt numai aromate și gustoase, ci și o excelentă sursă de vitamine. Deși cei mai mulți le asociază cu deserturile sau gustările, există și persoane care le folosesc că aliat în lupta cu kilogramele în plus.

 „Bananele sunt o sursă nutrițională care oferă o paleta de beneficii pentru sănătate. O banană de mărime mare asigura în jur de 10% din necesarul zilnic de potasiu”, spune Tamsin Jordan, o nutriționista din New York. Și acesta este doar unul dintre numeroșii săi micronutrienti.

Bananele au potențialul de a introduce bacterii bune în organismul nostru și de a sprijini flora intestinală. Stimulează metabolismul cu substanțe vitale precum potasiul și magneziul și, datorită aporturilor de fibre, ne oferă suficientă energie pentru întreaga zi.

Citește și: Dieta cu banane și lapte: o ții 4 zile, scapi de 4 kilograme. Ce și cât trebuie să mănânci

Cel mai bun moment al zilei pentru a mânca banane

Jordan le recomandă clienților săi le consume dimineața, citând un studiu publicat de Journal of Obesity care arată că organismul arde mai ușor caloriile în prima parte a zilei. Însă aceste fructe nu-și pierd beneficiile dacă le mănânci în orice moment al zilei.

Alimentele cu indice glicemic scăzut oferă mai multă energie pentru o perioadă susținută de timp decât alimentele cu indice glicemic mai mare. Bananele coapte, în medie, au indicele glicemic 54, iar bananele necoapte au indicele glicemic 42.

Spre deosebire de alimentele cu indice glicemic ridicat și alte fructe cu conținut ridicat de zahăr, amidonul rezistent din banane nu este metabolizat în intestine la fel de repede că în cazul altor fructe, precum mandarinele. Acest lucru are că rezultat scăderea nivelului de zahăr din sânge, dar și topirea grăsimii, în special celei din zona abdomenului.

Citește și: Cum să slăbești rapid prin dieta japoneză cu banane

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian