Fructul cu gust de budincă de ciocolată. I se mai spune „mărul săpun negru”

Mai puțin cunoscut și mai exotic este fructul denumit „fructul budincă de ciocolată” de cunoscători.
  • Publicat:
Fructul cu gust de budincă de ciocolată. I se mai spune „mărul săpun negru”
Fructul cu gust de budincă de ciocolată. I se mai spune „mărul săpun negru”

De la ananas, nuci de cocos și papaya până la fructul pasiunii, fructele tropicale deschid o lume nouă de arome cu fiecare gust, fie că sunt feliate în salate de fructe, amestecate în cocktailuri sau adăugate în feluri de mâncare savuroase. Mai puțin cunoscut și mai exotic este sapotele negru, denumit „fructul budincă de ciocolată” de cunoscători.

Un fruct care este comparat cu desertul preferat din copilările al multora dintre noi este cu siguranță intrigant. Așa că am vrut să aflăm mai multe despre sapotele negru, inclusiv cum arată, dacă are într-adevăr gust de budincă de ciocolată, unde poate fi găsit și cele mai bune moduri de a-l savura.

Ce este sapotele negru, fructul cu gust de budincă de ciocolată

Bogat în antioxidanți, sapotele negru este un fruct tropical care seamănă cu o roșie turtită și are gust de budincă de ciocolată.

Un văr al fructului persimmon (kaki)

Sapotele negru, numit și mărul săpun negru, este un văr apropiat al persimmonului (kaki) și uneori este denumit persimmon negru. Numele botanic pentru sapotele negru este Diospyros digyna. Face parte din familia Ebenaceae și crește pe arbori de dimensiuni medii, cu frunze veșnic verzi. Bogat în vitamina C și vitamina A, are multe soiuri, inclusiv Bernicker și Reineke (cunoscut și sub numele de Merida), care sunt rotunde sau ovale, uneori asemănându-se cu o roșie turtită și având un diametru de la cinci până la douăsprezece centimetri.

Ce gust are?

Aroma sapotelui negru este similară cu cea de budincă de ciocolată cu conținut scăzut de zahăr sau cu frișcă de ciocolată. Pulpa are o culoare maro-închis ciocolatie, cu o textură asemănătoare cu cea a avocado-ului. Are de fapt un amestec de gusturi ce poate fi descris cel mai bine ca o aromă dulce, subtilă, cu o notă de dovleac plăcintar și un aftertaste de miere.

Acea dulceață nu se simte imediat. Îți ia câteva momente până când papilele gustative percep zahărul, și odată ce-l simți, este cu adevărat dulce.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult