Un fruct tropical a fost lăudat ca fiind o gustare sănătoasă pentru reducerea inflamației și îmbunătățirea aportului de nutrienți. Fructul dragonului conține antioxidanți precum vitamina C și seleniu, care ajută la combaterea inflamației.
Potrivit Harvard Health, dietele bogate în fructe și legume antioxidante sunt asociate cu un risc mai scăzut de afecțiuni precum bolile de inimă, diabetul și anumite tipuri de cancer. 100g din acest fruct conțin aproximativ 82 de calorii, 14mg de magneziu, 206mg de potasiu și 2g de fibre. Dr. Teresa Fung, nutriționist la Harvard T.H. Chan School of Public Health, a explicat că acest fruct poate adăuga varietate în dieta zilnică.
„Dacă acest lucru îi determină pe oameni să mănânce mai multe fructe, eu spun că merită încercat!”
Dr. Fung a sugerat și varianta congelată a acestui fruct, explicând că „Fructul dragonului congelat este recoltat la maturitate și congelat imediat. În plus, este deja curățat și decojit, așa că ne scutește de acest efort”.
Fructul este originar din sudul Mexicului și America Centrală, dar astăzi este cultivat în întreaga lume. Este cunoscut și sub numele de pitaya, pitahaya sau para căpșună.
Dacă îți plac kiwi-ul și perele, probabil vei aprecia și fructul dragonului datorită gustului său dulce și a texturii crocante. Fructul este o sursă excelentă de fibre, iar acestea pot avea beneficii pentru sănătatea gastrointestinală și cardiovasculară. De asemenea, fibrele oferă sațietate, ceea ce este util dacă încerci să slăbești. Persoanele care consumă alimente întregi, bogate în fibre, sunt mai predispuse să își mențină greutatea optimă.
Fructul dragonului are și proprietăți prebiotice, stimulând dezvoltarea probioticelor lactobacilli și bifidobacteria. Bacteriile sănătoase din intestin pot ajuta digestia și pot reduce riscul de cancer de colon.
Unele studii sugerează că fructul dragonului promovează dezvoltarea bacteriilor intestinale benefice. Este posibil să aibă un efect pozitiv asupra microbiomului intestinal, adică bacteriilor bune din intestinul nostru.
Poți consuma acest fruct ca atare sau îl poți adăuga în salate, smoothie-uri, deserturi sau cocktailuri.
Foto: shutterstock