Pastele nu sunt dăunătoare în sine, ci modul în care le consumăm poate fi problematic. Un expert în nutriție explică că o porție rezonabilă de paste conține doar 200 de calorii și oferă sfaturi pentru o alimentație echilibrată.
Pastele sunt adesea considerate dăunătoare pentru sănătate, dar un nutriționist american susține că nu alimentul în sine este problema, ci modul în care îl consumăm. Potrivit unui articol publicat de The Mirror, o porție de paste conține doar 200 de calorii și oferă energie esențială corpului nostru.
Shyla Cadogan, nutriționist, explică că pastele devin nesănătoase atunci când sunt consumate în exces. „Practic orice aliment consumat în exces sau ca parte a unei diete dezechilibrate poate deveni nesănătos destul de repede”, avertizează ea. „Totul se reduce la echilibrarea farfuriei tale”.
Expertul recomandă alegerea pastelor integrale, care sunt mai bogate în fibre și proteine. Acestea ne ajută să ne simțim sătui mai mult timp și previn supraalimentarea. De asemenea, Shyla Cadogan sugerează prepararea unui sos de roșii cu legume pentru a adăuga fibre și proteine.
O altă opțiune este să consumăm pastele ca garnitură, nu ca fel principal. Putem încerca și alternative precum pastele din năut, pastele proteice sau cele din fasole neagră.
Cel mai bun sos de paste din lume, conform sursei citate anterior, este o rețetă cu doar trei ingrediente creată de scriitoarea culinară Marcella Hazan. Aceasta recomandă folosirea doar a roșiilor conservate, a unei cepe și a unei bucăți generoase de unt.
Totodată, în articol e menționat faptul că Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie sugerează că alimentele cu amidon – cartofi, pâine, orez, paste și cereale – ar trebui să reprezinte puțin peste o treime din dieta noastră. „Alimentele cu amidon sunt o sursă bună de energie și principala sursă a unei game de nutrienți din dieta noastră”, explică site-ul NHS.
Foto: Shutterstock, arhivă