Greșeala pe care mulți români o fac. Câte zile rezistă laptele în frigider, de fapt

Românii consumă multe lactate, dar nu au grijă la modul în care trebuie să le păstreze.
  • Publicat:
Greșeala pe care mulți români o fac. Câte zile rezistă laptele în frigider, de fapt

Românii sunt mari consumatori de lactate, însă de cele mai multe ori nu știu să le păstreze în condiții optime, pentru a le putea consuma. Cel mai consumat este laptele, dar acesta nu rezistă mult timp la frigider. Iată ce avertisment dau specialiștii! 

Câte zile rezistă laptele în frigider

Produsele de origine animală se alterează imediat dacă nu sunt depozitate cum trebuie. Înainte de a cumpăra anumite produse din comerț, trebuie să verificați datele lor de expirare. În plus, trebuie să știți și cum să le depozitați corect, pentru a vă bucura de valoarea lor nutritivă.

Spre exemplu, laptele trebuie pus întotdeauna la frigider, dar v-ați întrebat cât rezistă aceasta la rece? Laptele de vacă conține mai puțin zahăr și mai multă grăsime. Laptele de vacă este compus din 3,5% grăsime, 9% solide din lapte și 87,5% apă. Proteina principală (80%) este cazeina. Laptele de la vaci, oi, capre, bivoli și iaci, este colectat pentru a fi consumat de oameni, fie direct, fie pasteurizat și ambalat, fie procesat în produse lactate precum smântână, unt, iaurt sau brânză.

Citește și: Singurele două alimente care rezistă chiar și un an în frigider. Majoritatea românilor le aruncă după câteva săptămâni

Se strică după câteva zile

Laptele crud devine acru dacă nu este consumat în câteva zile. Acesta este rezultatul fermentării bacteriilor care produc acidul lactic, care transformă zahărul din lapte în acid lactic. Acest proces de fermentare este folosit în producerea anumitor produse lactate. Laptele nepasteurizat se va strica rapid dacă nu este ținut în frigider, scrie tasteofhome.com. 

Vă poate pune sănătatea în pericol

Specialiștii susțin că laptele rezistă doar câteva zile la frigider. După această perioadă, el nu mai pot fi consumat. Laptele stricat poate avea efecte negative asupra tractului gastrointestinal.

„Laptele se încheagă în parte din cauza bacteriilor. Chiar dacă laptele este pasteurizat, există încă o anumită cantitate de bacterii din lapte rămase în urmă care vor face ca în cele din urmă laptele să se strice și să se coaguleze.”, a precizat medicul gastroenterolog și internist Niket Sonpal, MD.

Termen valabilitate lapte

  • De la 8 la 10 C – laptele crud este depozitat până la 12 ore.
  • De la 6 la 8 C – până la 18 ore.
  • De la 4 la 6 С – până la 24 de ore.
  • 3 – 4 С – până la 36 de ore.
  • 1 – 2 С – până la 48 de ore.

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News