Aţi început o cură de slăbire care pare fără sfârşit? Kilogramele în plus nu se dau duse, deşi credeţi că respectaţi toate aşa-zisele reguli ale mâncatului light? Ei bine, multe dintre noi facem greşeli banale în încercarea disperată de a obţine o siluetă trasă prin inel. Iată care sunt acestea:
1. Bem sucuri dietetice şi folosim îndulcitori pentru că ne imaginăm că dacă am eliminat zahărul din alimentaţie am rezolvat problema îngrăşării. Adevărul este că cele mai recente studii au confirmat faptul că unii îndulcitorii contribuie din plin la creşterea numărului cazurilor de obezitate. Ba mai mult decât atât, există studii care arată că în vreme ce silueta are de suferit, consumatorii de produse dietetice sunt expuşi la tot felul de afecţiuni grave, inclusiv cerebrale.
2. Eliminăm complet grăsimile din alimentaţie. Iată o altă greşeală tipică întâlnită în regimurile de slăbit amatoare. Grăsimea are rolul ei în alimentaţe, facilitează absorbţia unor vitamine, iar colesterolul bun contribuie la regenerarea celulară. De asemenea, producţia de vitamina D sub acţiunea soarelui nu este posibilă în lipsa grăsimilor din piele.
3. Adoptarea unui regim sărac în calorii poate duce, în mod paradoxal, la îngrăşare. Cum? Ei bine, pentru început, rezultatele par a fi încurajatoare, iar cei ce taie fără cuget din caloriile zilnice se bucură pentru kilogramele pierdute într-o primă etapă. În etapa a doua urmează însă îngrăşarea, cauzată de epuizarea şi scăderea ratei metabolice provocate de alimentaţia săracă.
4. Credem în mod eronat că orice sport arde grăsimea. Sporturile active sunt cele mai eficiente când vine vorba despre slăbit, în schimb sporturile statice nu ne vor ajuta niciodată să slăbim în mod miraculos. De exemplu, dacă facem abdomene zilnic, nu vom slăbi, ne vom tonifia abdomenul, însă în ansambu nu vom avea vreo pierdere notabilă în greutate.