Multe femei aleg să scape de kilogramele în plus cu ajutorul curelor de slăbire fulger. Ei bine, acestea nu sunt deloc o soluţie bună pe termen lung pentru a ajunge într-o formă fizică bună. Răzvan Stratulat, antrenor la Bodyshape Transformation Center, explică cele 5 greşeli pe care mulţi le fac atunci când aleg să ţină o astfel de dietă.
Speri la rezultate peste noapte. ”Nu încerca să scapi într-o lună de kilograme depuse pe parcursul anului sau al iernii. Nu vei reuşi decât să slăbeşti nesănătos, să încetineşti metabolismul iar, atunci când vei reveni la stilul de viaţă cu care erai obişnuit, vei acumula rapid kilogramele pierdute. Încearcă să slabeşti treptat, ia lucrurile pas cu pas, cu răbdare şi multă voinţă. Mai bine ajungi la target mai târziu, decât acum, în câteva săptămâni, pentru ca apoi totul să se întoarcă împotriva ta. Noi avem grijă ca la Bodyshape să trasăm programul de antrenamente şi planul de nutriţie personalizat pentru fiecare în parte şi să îmbinăm toate acestea cu sesiuni de coaching pentru a găsi motivaţia şi răbdarea de a parcurge un proces sănătos de slăbire”, explică specialistul.
Te înfometezi. Organismul odată ce este privat brusc de nutrienţi, vom fi mereu tentaţi să cedăm. Este nevoie de calm şi răbdare, să progresăm de la o săptămână la alta şi să încercăm să eliminăm unul câte unul din “alimentele interzise”.
Nu faci mişcare. Să trăieşti sănătos sau să vrei să slăbeşti nu înseamnă numai să ţii o dietă. Kilogramele în plus şi celulita datorate stilului de viaţă sedentar nu vor ceda uşor numai prin “dietă”. Ai nevoie de mişcare! Dacă nu îţi permiţi un antrenor personal, poţi merge la clase de grup. Nu uita să faci mişcare în viaţa de zi cu zi: nu lua liftul, urcă pe scări; mergi pe jos măcar 15 minute pe zi; dimineaţa când te trezeşti după o uşoară înviorare, fă 20 de abdomene.
Numeri caloriile. Să atingi un anumit target de calorii nu ne ajută mereu în procesul de slăbire.
”De exemplu, 800 de calorii din proteine pot ajuta la pierderea kilogramelor în plus, în timp de 500 de calorii obţinute din zaharuri agravează situaţia şi abordarea. Este foarte important de unde extragem aceste “calorii”. Aşa că evită număratul caloriilor şi încearcă să ai un echilibru in alimentaţie, să mănânci alimente bogate în nutrienţi de calitate, nu doar alimente sărace în calorii”, explică Răzvan Stratulat.
Nu te recompensezi. ”Nu uita că, din când în când, meriţi o “recompensă”, un bonus pentru a putea continua în acelaşi mod organizat şi bine pus la punct. Drept urmare, din când în când (ex : la fiecare 10 zile/2 săptămâni) meriţi o recompensă, fie că este vorba de o “plăcere vinovată” (o prăjitură cu fructe) sau, de ce nu, o sesiune de shopping, un masaj de relaxare. Aceste “bonusuri” vin ca un check point în drumul spre “silueta de vis”, explică specialistul.