Pun pariu pe un tort mare de bezea (febleţea mea, asta e!) că pe 90% dintre listele de dorinţe alocate lui 2023 se găseşte şi o siluetă mai conturată. Iar după dezmăţul culinar de sărbătorile de iarnă, avem şi mai mult de lucrat la contur. Totul este să nu uităm regulile de aur.
Dacă ne spune cântarul că am pus 2, 3, 4, hai 5 kilograme de sărbători, tendinţa generală este să ne aruncăm cu grabă în regimuri primejdioase pe care prin martie-aprilie vom ajunge să le regretăm. Tocmai de aceea îmi permit să vin cu următoarele sfaturi de bază.
Dacă după belşugul de Crăciun şi Revelion vă retezaţi porţiile cu 80%, organismul va fi complet bulversat şi veţi avea numai probleme. De fapt, aşa se şi nasc tulburările grave de alimentaţie – de la diete dure care efectiv torturează corpul.
Mâncaţi trei mese, ciuguliţi gustări, depăşiţi 1.000, chiar 1.200 de calorii zilnic.
Şi mă refer aici la legume, fructe, nuci, migdale – produse care îi fac bine şi care îl menţin la capacitate optimă. Dacă veţi îmbrăţişa o dietă disociată sau una numai cu proteine, veţi strica echilibrul nutriţional şi veţi suporta consecinţele.
Vorba „Orice, dar cu moderaţie” este tare potrivită!
Este o greşeală să credeţi că puteţi la infinit să slăbiţi repede şi armonios fără el. Şi în plus, de ce sunteţi dispuşi să renunţaţi atât de uşor la toate beneficiile medicale cu care vine la pachet?
Poate că ceea ce mâncăm are un cuvânt mai greu de spus în privinţa kilogramelor pierdute după sărbători, dar sportul este cel care dictează tonifierea. Ar fi păcat să lipsească.