Gustarea ideală după ce ai consumat alcool! Te ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge

Ce să mănânci după o petrecere: Recomandarea surprinzătoare a medicului!
  • Publicat:

Un medic recomandă consumul de banane după ce bei alcool pentru a ajuta la menținerea nivelului optim de zahăr din sânge. Acest fruct este o sursă excelentă de hidratare și potasiu!

Un medic a dezvăluit recent care sunt alimentele recomandate după consumul de alcool pentru a ajuta la hidratare și la menținerea nivelului de zahăr din sânge. Potrivit The Mirror, Donald Grant, medic de familie, explică importanța hidratării după o seară cu în care ai consumat alcool.

Bananele sunt o alegere excelentă, spune expertul. „La întoarcerea acasă după o noapte în oraș, recomand cu tărie să optați pentru alimente hidratante, deoarece acestea pot ajuta la refacerea hidratării pierdute prin consumul de alcool. Bananele sunt o sursă excelentă de hidratare și oferă și potasiu – un nutrient esențial pe care alcoolul îl reduce”, a declarat medicul Grant.

Alimente recomandate după consumul de alcool

Pe lângă banane, medicul recomandă și consumul de carbohidrați precum ovăzul sau terciul. Acestea sunt blânde pentru stomac și conțin carbohidrați complecși care ajută în caz de oboseală și nivel scăzut de zahăr în sânge.

Hidratarea este esențială

Înlocuirea lichidelor pierdute este crucială. Medicul Grant sugerează apa de cocos pentru hidratare și electroliți. De asemenea, este important să mâncați înainte de a începe să beți și să nu consumați mai mult decât poate suporta corpul dumneavoastră.

Prevenirea mahmurelii

Pentru a reduce intensitatea mahmurelii, medicul recomandă consumul de alimente care încetinesc absorbția alcoolului înainte de a ieși în oraș. „Avocado și ouăle sunt opțiuni excelente. În plus, pepenele verde este un aliment eficient, oferind hidratarea atât de necesară, esențială pentru combaterea mahmurelii”, explică Dr. Grant.

În concluzie, alegerea alimentelor potrivite înainte și după consumul de alcool poate face o diferență semnificativă în ceea ce privește starea de a doua zi. Hidratarea și alimentele bogate în nutrienți sunt cheia pentru a minimiza efectele negative ale alcoolului.

Foto: arhivă

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Marincel - Redactor
După ce am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București, am debutat ca redactor la publicația Spynews, unde am dobândit și cunoștințe de social media. De-a lungul timpului am scris pentru diferite site-uri de presă, iar acum fac parte din echipa ...
citește mai mult