Remediul rusesc pentru curățarea arterelor. Rețeta care curăță pereții vaselor de sânge

Descoperă remediul rusesc pentru curățarea arterelor. Acest aliment este excelent pentru prevenirea bolilor cardiovasculare.
  • Publicat:
Remediul rusesc pentru curățarea arterelor. Rețeta care curăță pereții vaselor de sânge
Remediul rusesc pentru curățarea arterelor. Rețeta care curăță pereții vaselor de sânge

Cunoscută pentru beneficiile sale asupra sănătății inimii și curățării arterelor, hrișca este un exemplu excelent de „hrană ca medicament”.

Hrișca nu conține gluten și este bogată în amidon rezistent

Singurul lucru pe care hrișca îl are în comun cu grâul este numele. Este fără gluten și o alternativă bună pentru persoanele cu boala celiacă. Hrișca este bogată în amidon rezistent (AR). AR este o parte din amidon care scapă de hidroliza enzimatică (digestie sau descompunere) în intestinul subțire și ajunge până în intestinul gros (colon), unde devine o sursă de energie pentru bacteriile benefice. Contribuie la menținerea sănătății colonului și are efecte benefice asupra metabolismului glucozei.

Hrișca este foarte nutritivă

Hrișca este una dintre cele mai sănătoase „cereale” pe care le poți consuma, iar asta pentru că este bogată în proteine, inclusiv aminoacizi esențiali precum lizina și arginina, care sunt rar întâlniți în cereale sau leguminoase și nu sunt produși de organismul uman. Are un indice glicemic scăzut și este plină de vitamine și minerale.

Hrișca, un remediu popular rusesc pentru afecțiuni cardiace

În medicina populară rusă, dar și în cea convențională, hrișca este folosită pentru tratarea aterosclerozei, hipertensiunii arteriale, bolilor coronariene, varicelor, tromboflebitei și angiopatiei.

Concentrația mare de fibre, carotenoizi, vitamina E, magneziu, mangan, sulf, siliciu, cupru, zinc, seleniu, acizi grași polinesaturați și fosfolipide contribuie la scăderea colesterolului, restabilirea tensiunii arteriale normale și îmbunătățirea fluxului venos. Acești nutrienți întăresc elasticitatea pereților venelor și arterelor, reduc permeabilitatea și fragilitatea capilarelor și opresc spasmele vasculare.

Hrișca previne inflamația și formarea cheagurilor de sânge în sistemul cardiovascular. Previne formarea plăcilor aterosclerotice, reducând riscul de infarct sau accident vascular cerebral.

Vitaminele din grupa B, vitamina E, aminoacidul arginină, magneziul, potasiul, calciul și fosforul au un efect benefic asupra funcționării mușchiului cardiac, ajutând la restabilirea ritmului și forței normale ale contracțiilor inimii.

Cum se folosește hrișca în Rusia

Luați 20g (2 linguri) de hrișcă verde, măcinați-o și combinați-o cu 1 cană de apă clocotită. Împărțiți în două doze și consumați una dimineața, alta seara. Utilizați zilnic timp de 2 luni.

Infuzați 20g de boabe de hrișcă verde în 2 căni de apă clocotită timp de 30 de minute. Beți „ceaiul” de hrișcă de 2-3 ori pe zi.

Fără fierbere: combinați 20g de făină proaspăt măcinată de hrișcă cu 1 cană de chefir. Lăsați amestecul peste noapte. Consumați dimineața, pe stomacul gol.

Rețeta de terci de hrișcă fermentată

Ingrediente:

  • 1/3 cană boabe de hrișcă verde
  • 2 căni de apă
  • 1-2 linguri de chefir (cum se face chefirul)

Mod de preparare: 

  1. Folosind o râșniță de cereale sau o râșniță de cafea, măcinați boabele de hrișcă verde în făină chiar înainte de utilizare.
  2. Amestecați 1/3 cană de făină de hrișcă verde cu 2 căni de apă.
  3. Adăugați 1-2 linguri de chefir, amestecați.
  4. Lăsați la temperatura camerei timp de 12-24 de ore.
  5. Când este gata de consum, aduceți amestecul de hrișcă la fierbere și fierbeți câteva minute, amestecând constant, până se îngroașă.

Topping-uri pe care să le folosești

  • Ulei proaspăt de semințe de in
  • Sare după gust
  • Un strop de suc de lămâie
  • Prune proaspete sau prune uscate
  • Grapefruit sau portocală roșie
  • Mere și pere rase
  • Struguri
  • Fructe de pădure de sezon
  • Miere crudă
  • Chefir
  • Alune prăjite

Foto: shutterstock

Sursă:Beetsandbones.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult