Oricât am vrea să credem că putem mânca orice, oricând, oricum, nu prea se .. Urmele dietei bogate în zahăr, carbodrați, grăsimi lasă des urme. Pe tot corpul dar și nivelul de energie este afectat. Mai ales odată cu înaintarea în vârstă se văd urmele. Pentru femei, după 40 de ani, când metabolismul mai scade natural, devine mai dificil să slăbească. Așadar soluția este să mențină o greutate optima.
Iată câteva idei de meniuri echilibrate care au rolul atât de a asigura nutrienți necesari dar și de a nu supraîncărca cu kilocalorie nenecesare sistemul digestiv. Surplusul de energie rezultat în urma alimentației care se va depune. Și așa apar colăceii de grăsime pe abdomen, șoldurile proeminente etc. Vă prezentăm câteva idei bune de aplicat pe care le-am testat în urma sfaturilor unui nutritionist.
Dimineața, pe stomacul gol, se recomandă un pahar mare cu apă plată călduță cu puțină zeamă de lămâie proaspăt stoarsă. La micul dejun o alternativă ar fi se recomandă 80 g brânză slabă și 200 grame de legume proaspete și o linguriță de ulei de măsline sau 6 măsline ori puțin avocado. Se poate consuma o felie de pâine sau o rondea de orez.
O gustare sănătoasă poate fi constituită din 150 grame fructe de sezon și 20 g nuci ori semințe de floarea soarelui sau migdale.
La prânz se poate opta pentru 120 grame pește și o salată din 300 de grame de legume proaspete gen: sfeclă roșie, morcovi, roșii, castraveți, frunze verzi. Se asezonează cu 1 linguriță de ulei de măsline extravirgin. Se pot consuma 2 feliuțe de pâine sau 2 rondele de orez. Gustarea a doua poate fi formată dintr-un iaurt mic degresat.
Pentru cină, pentru o digestie mai bună se recomandă a se consuma proteine vegetale. De exemplu, 200 g mazăre sau 200 grame fasole ori năut. Lor li se adaugă o salată din 300 g legume, frunze și o linguriță de ulei de măsline. Seara nu se recomandă pâine. 30 de minute de mișcare, hidratare suficientă pe tot parcursul zilei, evitarea zahărului în cafea, ceai sunt de ajutor. Atenție, acestea sunt recomandă generale. Persoanlizați în funcție de afecțiuni, alergii, intoleranțe meniurile dvs cu un nutriționist!