Studiile au arătat că antioxidanţii au o acţiune benefică în prevenirea cancerului, problemelor cu inima şi îmbătrânirii datorită faptului că luptă împotriva radicalilor liberi. Îi poţi găsi în cafea, vin roşu, ciocolată, dar şi în cacaua fierbinte. Ai 5 motive să o îndrăgeşti şi tu.
1. Conform unui studiu realizat de Universitatea Cornell, concentraţia de antioxidanţi pe care o conţine cacaua fierbinte este de două ori mai puternică decât cea din vinul roşu, de două-trei ori mai puternică decât cea din ceaiul verde şi de patru-cinci ori mai puternică decât cea din ceaiul negru.
2. O cană de cacao conţine 611 miligrame de compus fenolic al acidului galic, folosit în tratarea hemoragiilor interne, problemelor cu rinichii şi diabetului.
3. Cacaua are mai puţine grăsimi decât o tabletă de ciocolată, iar asta înseamnă că menţine un nivel scăzut al colesterolului. În plus, flavonoizii pe care îi conţine ajută la scăderea presiunii sângelui şi îmbunătăţeşte sănătatea inimii.
4. Conform American Association for the Advancement of Science, cacaua fierbinte te ajută să gândeşti mai bine pentru că îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi oxigenează creierul.
5. Cacaua este bogată agenţi care îmbunătăţesc producţia de serotonină şi dopamină, de aceea are efect antidepresiv şi îmbunătăţeşte starea de spirit.