Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din întreaga lume și, pe bună dreptate! Este delicioasă, are o aciditate ușoară și este o sursă excelentă de antioxidanți care combat radicalii liberi din organism și te ajută să obții energie. Ceea ce adaugi în cafea face o mare diferență, iar asta pentru că îndulcitorii și aditivii pot crește semnificativ indicele glicemic, un aspect nu tocmai plăcut pentru diabetici. Din fericire, există ingrediente pe care să le pui în cafea să-ți scadă glicemia, iar acelea sunt colagenul și fibrele.
Colagenul este cea mai abundentă proteină din organism și o poți folosi zilnic pentru a te bucura de beneficiile pentru piele și articulații. Fiind o sursă excelentă de proteine este, totodată și benefică pentru glicemie. Un studiu realizat pe șobolani arată că peptidele de colagen marin îmbunătățesc metabolismul glucozei și sensibilitatea la insulină în rândul celor cu diabet de tip 2.
În general, proteinele tind să aibă un impact pozitiv asupra glicemiei prin încetinirea digestiei.
Este scăzut în calorii și are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind o opțiune excelentă pentru vegetarieni și vegani. Dacă ai nevoie de alternative, pudra proteică poate avea aceleași efecte, doar că aceasta conține mai multe calorii și există posibilitatea să aibă și zahăr adăugat.
Suplimentele din pudră de fibre pot regla și ele glicemia. Fibrele sunt considerate o formă de carbohidrați, dar nu sunt digerați și absorbiți precum alți carbohidrați. Multe dintre suplimente sunt realizate din fibre solubile, care te ajută să ții glicemia sub control, dar și colesterolul.