Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi în iaurt, pentru un stomac sănătos

O nouă cercetare arată că un ingredient comun poate ajuta bacteriile benefice să ajungă intacte direct în tractul intestinal, dacă este adăugat în iaurt.
  • Publicat:
Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi în iaurt, pentru un stomac sănătos
Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi în iaurt, pentru un stomac sănătos

Iaurtul conține numeroase probiotice, dar te-ai întrebat vreodată câte dintre ele ajung direct în tractul gastrointestinal? O nouă cercetare arată că un ingredient comun poate ajuta bacteriile benefice să ajungă intacte direct în tractul intestinal, dacă este adăugat în iaurt.

Două studii separate, conduse de cercetătorii Universității din Illinois, Urbana-Champaign (UIUC), și publicate în martie și iunie 2024 în Journal of Nutrition, arată că mierea adăugată în iaurt sprijină supraviețuirea probioticelor în faza de digestie a intestinelor. Din moment ce enzimele tractului gastrointestinal pot distruge uneori microbii benefici, această strategie ar putea fi excelentă pentru a te bucura de și mai multe probiotice.

Potrivit autorilor studiului, efectele mierii în iaurt au fost descoperite după ce autoarea studiului, Hannah D. Holscher, a făcut experimente cu diverse preparate pentru a sprijini supraviețuirea bifidobacteriilor.

„Din moment ce bifidobacteriile sunt bacterii probiotice destul de comune care se adaugă în iaurt, iar acesta este un produs care se consumă deseori cu miere, m-a interesat să văd cum sprijină acest amestec supraviețuirea probiotică, atât in vitro, cât și in vivo”, a spus specialistul pentru Health.De ce e bine să pui miere în iaurt?

Atunci când sănătatea digestivă este normală, există loc suficient pentru îmbunătățiri. Dacă te confrunți cu constipația, de exemplu, pentru a-ți accelera tranzitul intestina, mierea în iaurt poate fi excelentă în acest sens.

În plus, să nu uităm că iaurtul simplu nu este pe gustul tuturor, iar cel cu fructe din comerț de cele mai multe ori conține ingrediente pe care nu ne-am dori să le consumăm. Cu ajutorul unei lingurițe de miere poți schimba complet gustul și te poți bucura de un mic dejun sau chiar de o gustare sănătoasă, bogată în probiotice, proteine, calciu și alți nutrienți. Mai mult, mierea este mai dulce la gust decât zahărul, așadar nu vei avea nevoie de o cantitate prea mare.

Consumată cu moderație, mierea poate fi excelentă pentru sănătate: o lingură de miere conține 10mg de potasiu.

Efecte adverse

Bineînțeles, mierea este un tip de zahăr adăugat, iar acesta, sub orice formă, poate contribui la creșterea în greutate și la riscul de boli cardiovasculare.

De exemplu, într-o dietă de 2000 calorii pe zi, sub 200 calorii provin din zahărul adăugat. O lingură de miere conține 64 de calorii. Așadar, dacă decizi să limitezi sursele de zahăr adăugat, ai grijă și câtă miere consumi într-o zi.

Sursa foto: Shutterstock

Sursă: health.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”