Ingredientul secret neașteptat pe care italienii îl adaugă pentru un sos de paste perfect

  • Publicat:
Ingredientul secret neașteptat pe care italienii îl adaugă pentru un sos de paste perfect

Știai că varza de Bruxelles poate fi delicioasă gătită cu puțin bacon? Dar că ingredientul secret al unui chilli legendar poate fi ciocolata cu 80% cacao? Deci, ce trebuie să pui în sosul de paste pentru un gust irezistibil?

Giuseppe Federici, autorul cărții „Gătește cu Nonna” a spus că bunica sa italiană pune bicarbonat de sodiu împreună cu zahărul în sosul ei pentru paste și nu este singura, scrie huffingtonpost.co.uk.

De ce să pui bicarbonat de sodiu și zahăr în sosul de paste?

Mulți experți recomandă utilizarea roșiilor la conservă în zonele unde produsele proaspete nu sunt la fel de bune, dar prețul perfecțiunii conservate este adesea un pic prea multă aciditate.

Așadar, bunica lui Giuseppe adaugă zahăr și bicarbonat de sodiu la roșiile conservate pentru a echilibra acea aciditate.

Experții sunt de acord cu această mișcare. AllRecipes scrie în rețeta lor de sos de roșii: „Bicarbonatul de sodiu ajută la neutralizarea acidității din roșii, făcând sosul mai plăcut la gust. Adaugă bicarbonat în cantități foarte mici și gătește sosul câteva minute după ce l-ai adăugat.”

Între timp, Southern Living spune: „Zahărul poate face ca sosul să aibă un gust mai bun, dar bicarbonatul de sodiu este o substanță alcalină care va ajuta la echilibrarea acidității excesive.”

Acest truc nu se aplică doar la roșiile conservate ― este perfect pentru orice sos de roșii care este doar puțin prea acru.

Ar trebui, totuși să fii foarte atent când adaugi bicarbonatul de sodiu, deoarece prea mult va face ca sosul să devină amar.

Sursă foto: envato

CITEȘTE ȘI: Sos de pizza făcut în casă – cea mai bună rețetă

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc