Introdu aceste două ingrediente la micul dejun dacă vrei să nu-ți crească glicemia

Experții spun că poți să te bucuri în continuare de delicii precum clătitele la micul dejun, doar că într-un mod puțin diferit, pentru a nu-ți crește glicemia.
  • Publicat:
Introdu aceste două ingrediente la micul dejun dacă vrei să nu-ți crească glicemia
Introdu aceste două ingrediente la micul dejun dacă vrei să nu-ți crească glicemia

După ce sunt diagnosticați cu diabet, mulți vor trebui să facă schimbări semnificative în dietă. Totuși, înlocuirea meselor obișnuite nu trebuie să ducă la preparate plictisitoare. Experții de la Diabetes UK spun că poți să te bucuri în continuare de delicii precum clătitele la micul dejun, doar că într-un mod puțin diferit, pentru a nu-ți crește glicemia.

Vei avea nevoie de două banane pisate și un ou bătut ușor pentru a începe. După aceea, poți să alegi topping-urile preferate. Metoda de preparare a acestor clătite bogate în proteine (20 g per porție) este simplă. Pur și simplu amestecă cele două ingrediente pentru a forma un aluat, apoi adaugă o lingură de amestec într-o tigaie unsă cu spray de gătit.

Gătește fiecare clătită aproximativ două minute pe fiecare parte până devine aurie și repetă procesul până se termină aluatul. Odată gata, mănâncă imediat cu topping-urile alese.

Cum gestionează glicemia consumul de ouă și banane

Persoanele cu diabet pot mânca banane ca parte a unei diete echilibrate, dar acest lucru trebuie făcut totuși cu moderație. Ar putea fi mai bine să mănânci banane mai puțin coapte (verzi) în locul celor galbene clasice, deoarece fructele mai puțin coapte duc la o creștere mai lentă și mai controlabilă a zahărului din sânge.

Ouăle sunt sărace în carbohidrați și au un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că nu influențează semnificativ nivelul zahărului din sânge. Totuși, trebuie consumate tot cu moderație, deoarece consumul excesiv de ouă a fost, de asemenea, legat de o creștere a riscului de diabet de tip 2.

Probabil, cea mai importantă parte a mesei este alegerea topping-urilor pentru clătite. Cu opțiuni nelimitate, indiferent dacă preferi ceva dulce sau sărat, Diabetes UK are câteva sugestii care sunt potrivite pentru oricine încearcă să își gestioneze afecțiunea.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Redactor-șef
ALEXANDRA NECŞOIU, redactor-șef, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe ...
citește mai mult