Laptele de capră, excelent pentru copii și adulți. 3 rețete delicioase pentru micul dejun

Laptele este una dintre cele mai importante surse de proteină și nu numai! Iată ce beneficii are laptele de capră.
  • Publicat:
Laptele de capră, excelent pentru copii și adulți. 3 rețete delicioase pentru micul dejun
Laptele de capră, excelent pentru copii și adulți. 3 rețete delicioase pentru micul dejun

Laptele este una dintre cele mai importante surse de proteină și nu numai! Conține nutrienți esențiali pentru o bună funcționare și dezvoltare a organismului și, să nu uităm, un pahar cu lapte întotdeauna va fi benefic pentru sănătatea oaselor.

Când spunem că este o sursă excelentă de vitamine și minerale, reamintim că laptele conține potasiu, vitamina B12, calciu, vitamina D, multe dintre acestea fiind deficitare în alimentația noastră de zi cu zi. De asemenea, să nu uităm de prezența vitaminei A, magneziului, zincului și tiaminei, adică vitamina B1, este esențială pentru un sistem imunitar puternic.

Beneficiile consumului de lapte pentru copii și adulți

Potrivit unui studiu din 2021, consumul de lapte în fiecare zi ar putea reduce riscul de boli cardiovasculare, accident vascular cerebral, hipertensiune, cancer colorectal, sindrom metabolic, obezitate și osteoporoză.

Mai mult, dacă te confrunți cu tulburări de somn și îți este greu să adormi, probabil ai primit de multe ori ca sfat să bei un pahar de lapte cald. Acest truc funcționează pentru că laptele conține triptofan, pe care organismul îl folosește pentru a produce două substanțe în creier: serotonină și melatonină, ambele esențiale pentru a relaxa organismul înainte de somn.

Dacă nu te-am convins, în continuare îți explicăm de ce laptele de capră este cea mai bună alegere și câte proprietăți esențiale are pentru sănătate.

Laptele de capră, cea mai bună alegere

Laptele de capră este unul dintre cele mai consumate tipuri de produse lactate din lume, din diverse motive:

  • este mai ușor de digerat (Lipidele din laptele de capră au o dimensiune semnificativ mai mică a globului de grăsime – acesta este unul dintre motivele care îl fac mai digerabil)
  • riscul de alergii sau intoleranțe este mai mic
  • este excelent pentru sănătatea inimii

Este considerat un aliment minune, fiind bogat în substanțe nutritive care asigură sănătatea organismului. Având compoziția similară cu cea a laptelui matern, laptele de capră este foarte ușor asimilat de organism și astfel proprietățile sale sunt ușor integrate.

Mai mult, proteinele din laptele de capră au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, fiind astfel ideale pentru persoanele care se confruntă cu afecțiuni cronice precum artrită, astm și alergii.

Laptele de capră are un conținut mai mare de vitamina A, important pentru imunitate, deoarece caprele transformă tot carotenul din alimentație în vitamina A. De asemenea, este bogat în magneziu, seleniu și în vitaminele B1, B2 și B3.

Un alt beneficiu este acela că are cantități mai mari de acizi specifici (acizi linoleici conjugați), care joacă un rol important în stimularea imunității, promovarea creșterii și prevenirea bolilor, având proprietăți antiinflamatoare, antidiabetice și antihipertensive.

De asemenea, laptele de capră este bogat în oligozaharide, cu funcție protectoare a florei intestinale împotriva agenților patogeni și aport în dezvoltarea creierului și a sistemului nervos.

Despre laptele de capră Olympus

Laptele de capră Olympus păstrează toate valorile nutriționale ale laptelui proaspăt muls. Este ușor digerabil datorită compoziției sale naturale. Acesta provine de pe teritoriul țării, fiind colectat de la ferme românești. Așadar, provine de la animale crescute în mijlocul naturii și este colectat și îmbuteliat zilnic prin cea mai avansată tehnologie care îi păstrează valorile nutriționale și gustul său deosebit.

Pentru că este o sursă 100% naturală de calciu, o cană cu lapte de capră Olympus conține calciu în proporție de peste 52% din valoarea nutritivă de referință necesară unui adult zilnic, iar fosfor în proporție de 48%.

Mai mult, Olympus are o ofertă bogată de produse din lapte de capră:

  • Lapte de capră
  • Lapte BIO de capră
  • Iaurt de capră
  • Unt de capră 82%
  • Unt BIO de capră 82%
  • Telemea de capră
  • Sana de capră
  • Kefir de capră
Laptele de capră, excelent pentru copii și adulți. 3 rețete delicioase pentru micul dejun
Laptele de capră, excelent pentru copii și adulți. 3 rețete delicioase pentru micul dejun

Rețete pentru mic-dejun cu lapte de capră

Frigănele cu lapte de capră

Dacă vrei să te întorci în copilărie, la gustul cu care bunica obișnuia să ne încânte diminețile, atunci te poftim la o porție de frigănele cu lapte de capră, o variantă excelentă pentru micul dejun!

Pentru această rețetă ai nevoie de câteva felii de pâine, puțin unt, un ou și lapte de capră. Ai grijă să alegi cu atenție alimentele potrivite din comerț. Calitatea face diferența și la gust, și la sănătate. Gama de lapte de capră de la Olympus este ușor digerabil datorită compoziției sale naturale, provine de la animale crescute în mijlocul naturii și este colectat și îmbuteliat zilnic prin cea mai avansată tehnologie care îi păstrează valorile nutriționale și gustul său deosebit.

Se bate oul, se toarnă laptele de capră și se amestecă, apoi se înmoaie feliile de pâine în compoziție și se trage în tigaie, în unt, până se obține o crustă rumenă. Se servește simplă sau alături de dulceața favorită.

Budincă de chia cu lapte de capră

O altă variantă excelentă pentru micul dejun este budinca de chia cu lapte de capră Olympus. Pentru această rețetă ai nevoie de un recipient, fie că vorbim de un borcan sau de un pahar de dimensiuni mai mari, de 300ml lapte de capră, 3 linguri de semințe de chia, dulceața favorită și fructe de pădure proaspete, banane sau chiar bucăți de mango.

Se amestecă laptele de capră cu semințele de chia și se lasă la frigider pentru câteva ore sau chiar peste noapte. Mai apoi, înainte de servire, se adaugă fructele deasupra.

Tăiței cu lapte de capră

Cei mici se vor bucura când vor auzi că la micul dejun îi așteaptă o porție delicioasă de tăiței cu lapte de capră! Pentru această rețetă ai nevoie de o cană de tăiței și 3 căni de lapte de capră Olympus, zahăr de cocos, coajă rasă de lămâie, scorțișoară și puțină sare.

Într-o oală mare se pun laptele de capră și tăițeii și se lasă pe foc mic aproximativ 30 de minute, până ce laptele se îngroașă. Mai apoi, se adaugă zahărul de cocos, praful de sare și coaja rasă de lămâie și se mai lasă câteva minute la foc mic. Se servesc cu scorțișoară și se savurează-n tihnă!

Foto: shutterstock

Surse:

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc