Ardeiul capia ajută la tratarea artritei și a anemiei, făcând oasele mai dense și mai puternice. Noi te sfătuim să îl incluzi în alimentația ta! Iată câteva beneficii ale acestuia care sigur te vor convinge să o faci.
Ardeiul capia reprezintă o sursă bogată de vitamine, având în conținut redus de calorii. Vitaminele pe care le găsim în această legumă sunt: vitamina A, B1, B6, C și K, dar putem obține tot din consumul de ardei capia și potasiu, acid folic și fibre.
Vorbim de un aliment ușor digerabil, care stimulează digestia, iar datorită conținutului său de licopen (pigmentul ce da culoare pielii), sprijină și prevenția cancerului de prostată.
Ardeiul capia conține o cantitate mare de vitamina B6, care joacă rol esențial în producerea hemoglobinei, compus ce sprijină oxigenarea organismului. Potrivit specialiștilor, un compus ridicat de vitamina B6 previne/ameliorează simptomele anemiei.
Datoria conținutului ridicat de cupru, ardeiul capia face din acesta un antiinflamator natural eficient. Ameliorează simptomele artritei, precum și a altor afecțiuni de natură inflamatorie.
Ardeiul capia conține cantități mari de vitamina K, vitamina ce crește nivelul unei proteine esențiale pentru menținerea sănătății osoase, reducând riscul de osteoporoză astfel.
Manganul are un rol crucial în bună funcționare a creierului și se regăsește în concentrații ridicate în ardeiul capia. Chiar și vitamina B1 este benefică spre consum în cazul pacienților cu Alzheimer.
Datorită conținutului ridicat de vitamina A sau de antioxidanți precum vitaminele C și E, ardeiul capia este excelent pentru menținerea sănătății ochilor.
Este un aliment extrem de slab caloric, dar bogat în fibre, ceea ce îl face un adjuvant în controlul greutății. Fibrele ajută la menținerea sațietății, reducând astfel apetitul sau consumul excesiv de alte alimente.
O excelentă sursă de vitamina C, ardeiul capia vine cu un aport major în menținerea unui sistem imunitar sănătos, luptând eficient împotriva infecțiilor și a bolilor.
Consumat în mod refcvent, ardeiul capia poate contribui notabil la menținerea sănătății inimii și a întreg sistemului cardiovascular. Antioxidanții din legumă ajută la reducerea inflamației și a stresului oxidativ.
Citește și: Ardeiul iute: bun împotriva obezității, diabetului și colesterolului